Πλήθος κόσμου έσπευσε σήμερα στο χώρο πίσω από το κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  για να θαυμάσει την αεροπορική επίδειξη  από το αεροσκάφος F16  της ομάδας ΖΕΥΣ στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 71η επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Ο πιλότος του αεροσκάφους μάγεψε τον κόσμο που δεν χόρταινε να κοιτάζει και να θαυμάζει το αεροσκάφος να διασχίζει τον ουρανό ξανά και ξανά. Οι λέξεις δέος και υπερηφάνεια δεν αρκούν για να περιγράφουν τα συναισθήματα όλων ειδικά μια τέτοια ημέρα.

Το αεροσκάφος θαύμασε από τον εξώστη του κτιρίου της Περιφέρειας ο Αρχηγος ΓΕΕΘΑ κ. Χρήστος Χριστοδούλου και όλοι οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας που έδωσαν  το παρόν στις εκδηλώσεις.

Το όμορφο κλίμα των εκδηλώσεων που διεξήχθησαν άριστα και χωρίς προβλήματα επισκίασε η σπουδή της περιφερειακής αρχής για της εκπροσώπου τύπου της να καπελώσει για μια φορά ακόμη το Δήμο Ρόδου.

Σε ηλεκτρονική σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίχθηκε για μια φορά ακόμη ότι ο προγραμματισμός για την έλευση του αεροσκάφους F-16 έγινε από την Περιφέρεια.

Το Skyrodos.gr για άλλη μια φορά σας παραθέτει την αλληλογραφία της  δημοτικής αρχής με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας που ξεκίνησε  τον περασμένο Ιανουάριο.

Στη διάθεση των αναγνωστών μας και η απάντηση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας προς το Δήμο Ρόδου!

Να σημειωθεί ότι οι πιλότοι της ομάδας ΖΕΥΣ παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Χριστοδούλου απένειμαν στο δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο τη φωτογραφία του αεροσκάφους με τα διακριτικά σήματα της ομάδας με αφιέρωση που έγραφε:

“Με εκτίμηση η ομάδα ΖΕΥΣ  στο Δήμο Ρόδου για την 71η επέτειο ένωσης της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα Ρόδος 2019”

 

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής στις 20 Φεβρουαρίου

Στην επιστολή του προς τον περιφεριειάρχη  ο δήμαρχος ανέφερε τα  ακόλουθα:

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων  που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό της 71ης Επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη μητέρα Ελλάδα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

α. Κατόπιν της υπ αριθμ 2/3076/18.1.2019 επιστολής μας  προς το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας η Πολεμική Αεροπορία θα διαθέσει Αεροσκάφος- F-16  της ομάδας επίδειξης ΖΕΥΣ  για εκτέλεση  πτήσης  επίδειξης την 7η Μαρτίου  2019.

β. Κατόπιν προσκλήσεως μας , τμήμα του ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης , αποτελούμενο από 32 άτομα , θα παρελάσει ( ένοπλο)  προς τιμήν της Εθνικής μας Επετείου.

Παρακαλούμε να  προηγηθεί στη σειρά των τμημάτων της πολιτικής παρέλασης, τιμητικά, ως προσκεκλημένοι μας,  όπως έγινε στις παρελάσεις της Θεσσαλονίκης  και των άλλων πόλεων  που έχουν συμμετάσχει.

γ. Τέλος σας γνωρίζουμε  ότι αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης  και των χορευτικών εκδηλώσεων  της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών  Παροικιακών  Συλλόγων Ρόδου, θα πραγματοποιηθούν  στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας  με την αναγραφή- συμπλήρωση του ονόματος  του αείμνηστου , Γιώργου Δασκαλάκη του Ιωάννη , για την προσφορά του στην Εθνική Αντίσταση και τον πολυετή αγώνα του κατά των κατακτητών. Ο Γιώργος Δασκαλάκης εκτελέστηκε από τους Γερμανούς  στις 23.04.1946 σε ηλικία μόλις 27 ετών, αφού υπέστη απάνθρωπα βασανιστήρια αφήνοντας πίσω του χήρα και τρια ορφανά παιδιά.

Η απάντηση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

 Στην επιστολή που έστειλε στο δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, στις 19 Φεβρουαρίου, ο διευθυντής Α Κλάδου του ΓΕΑ υποπτέραρχος κ. Θεόδωρος Λίγκρης  αναφέρονται τα ακόλουθα:

Κύριε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια της υπ. Αριθμ. 2/3076/18-01-2019  επιστολής σας , σας γνωρίζουμε ότι  η Πολεμική Αεροπορία θα διαθέσει  την 7η Μαρτίου 2019  Αεροσκάφος F-16 της Ομάδας  Επίδειξης ΖΕΥΣ για εκτέλεση πτήσης  επίδειξης στο πλαίσιο  των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν  για τον εορτασμό  της 71ης  Επετείου Ενσωμάτωσης  της Δωδεκανήσου με τη μητέρα Ελλάδα.

Για τη ρύθμιση τυχόν λεπτομερειών  που αφορούν το συντονισμό  της Αεροπορικής επίδειξης, μπορείτε να επικοινωνήσετε  με τα τηλέφωνα  που αφορούν τη Διεύθυνση Επιχειρήσεων Εκπαίδευσης

Με τιμή

Υποπτέραρχος  Θεόδωρος Λίγκρης 

Διευθυντής Α Κλάδου 

 

 

 1,198 total views,  2 views today