Ανανέωση:

Κάθετα αντίθετος με τη δημιουργία κλειστού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στη Λέρο είναι ο δήμαρχος κ. Μιχάλης Κόλλιας.

Ο κ. Κόλλιας μιλώντας στον Sky σήμερα τόνισε, πως το καλύτερο θα ήταν η κυβέρνηση να προβεί και στην ενημέρωση των δημάρχων για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για το μεταναστευτικό.

Σημειώνεται πως συζήτηση για το μεταναστευτικό έγινε στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας.

« Σωστά κάλεσε ο πρωθυπουργός τους περιφερειάρχες. Καλό θα ήταν να γίνονταν μια συνάντηση και με τους δημάρχους που γνωρίζουν καλά το πρόβλημα και δέχονται καθημερινά και τα παράπονα του κόσμου. Η γνώμη του κάθε δημάρχου που χρόνια διαχειρίζεται το μεταναστευτικό προσφυγικό είναι απαραίτητη», δήλωσε ο κ. Κόλλιας.

Όσο για την είδηση περί δημιουργίας κλειστού κέντρου στη Λέρο ο κ. Κόλλιας τόνισε:

«Διαφωνώ για τη δημιουργία κλειστού κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Λέρο και την Κω. Στην πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή κατέστησα σαφές ότι δεν θα δεχθούμε πρόσφυγες και μετανάστες από άλλα νησιά. Γιατί εμείς να δεχόμαστε το βάρος ; Γιατί να μεταφέρονται στη Λέρο πρόσφυγες από άλλες περιοχές. Το νησί μας δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτό. Πριν να ληφθεί η όποια απόφαση να πάρουν τη γνώμη των δημάρχων και των μελών των δημοτικών συμβουλίων».
«Θα ξαναγυρίσουμε στις φυλακές δηλαδή με αυτά που προγραμματίζουν», αναρωτήθηκε ο κ. Κόλλιας.

Σε ερώτηση τι θα πράξει στην περίπτωση που εφαρμοσθεί η απόφαση για τη δημιουργία κλειστού κέντρου φιλοξενίας στη Λέρο ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

« Χωρίς το… σπιτονοικοκύρη δεν προχωράει τίποτε. Θα προχωρήσει ερήμην του Λεριακού λαού και της δημοτικής αρχής ; ΄Όχι δεν θα προχωρήσει απλά. Άλλοι αποφασίζουν ερήμην μας; Και εμείς θα σηκώνουμε το βάρος; Μας ρωτούν πως κάνουμε την αποκομιδή των απορριμμάτων στο Ξηρόκαμπο, στο Λακκί στα Τιμένια; Γνωρίζουν τι γίνεται; Όλοι είναι απόντες και από τα γραφεία τους λαμβάνουν αποφάσεις. Δεν τις δεχόμαστε» .

 68 total views,  2 views today