Ένας φάκελος με αποδέκτη την πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη, που όμως προκάλεσε ενοχλήσεις στο βλεννογόνο του στόματος και της μύτης σε επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με το περιεχόμενο του, έχει θέσει σε συναγερμό τις αστυνομικές αρχές στη Λέσβο.

Το κτίριο Διοίκησης του ιδρύματος στην περιοχή της Βαρειάς Μυτιλήνης, έχει αποκλεισθεί, φρουρείται από την αστυνομία, ενώ ο φάκελος με το περίεργο περιεχόμενο παραμένει στον κλειστό χώρο της γραμματείας της Πρυτανικής Αρχής.

Αύριο Πέμπτη ειδικό κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών θα μεταβεί στη Μυτιλήνη από την Αθήνα προκειμένου να παραλάβει τον φάκελο με τις διαδικασίες που σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλεται.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν τα επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τον φάκελο.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους και τα συμπτώματα που προκάλεσε η άγνωστη σκόνη έχουν υποχωρήσει.

Ο φάκελος φέρεται να εστάλη στη Μυτιλήνη από την Ινδία με το ταχυδρομείο, είχε αποδέκτη σε αγγλική γλώσσα την πρυτάνισσα του πανεπιστημίου και όταν ανοίχτηκε απελευθερώθηκε άγνωστη σκόνη.

Εξαιτίας του γεγονότος το κτίριο της διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγίου θα παραμείνει κλειστό.

 584 total views,  2 views today