Connect with us

BREAKING NEWS

Αντ. Καμπουράκης: «Το βήμα και ο λόγος στους πολίτες για τη Ρόδο που όλοι θέλουμε»

Τις θέσεις του για τη Ρόδο παρουσίασε σε συνέντευξή τύπου σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕΔ,  ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Παράλληλα παρουσιάστηκε και η ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης του προγράμματος του  μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να  καταθέτουν τις απόψεις τους για τη Ρόδο του αύριο.

Ουσιαστικά ο κ. Καμπουράκης ανοίγει βήμα διαλόγου  με τους πολίτες και τους δίνει την ευκαιρία να εκφραστούν να μιλήσουν να περιγράψουν τη Ρόδο του αύριο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Το πρόγραμμα της παράταξης «Με δύναμη για τη Ρόδο»,  θα παρουσιαστεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Όπως τόνισε ο κ. Καμπουράκης ο διαδικτυακός τόπος θα είναι  προσβάσιμος και μετά τις εκλογές για τους πολίτες προκειμένου να καταθέτουν τις προτάσεις τους.

«Κάνουμε ένα κρίσιμο βήμα για μια πλατιά συζήτηση με τους πολίτες της Ρόδου. Ανεβάζουμε στο διαδίκτυο  την πλατφόρμα διαβούλευσης του προγράμματος μας. Σε αυτήν  περιγράφονται οι βασικές μας θέσεις οι άξονες στους οποίους θα κινηθούμε. Ζητάμε από κάθε Ροδίτισα και Ροδίτη να μας πει τη  γνώμη του. Να σχολιάσει τα όσα προτείνουμε και να μας αναφέρει όσα  ιεραρχεί  ως αναγκαία.  Δεν δεσμεύομαι ότι κάθε πρόταση θα γίνει αποδεκτή μπορεί να μην συμφωνούμε. Δεσμεύομαι όμως  ότι θα ακουστεί θα μελετηθεί και αν είναι εφικτό θα ενταχθεί στο αναλυτικό μας πρόγραμμα  που θα παρουσιαστεί στο προσεχές χρονικό διάστημα» , δήλωσε ο κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Ο κ. Καμπουράκης αναφέρθηκε επίσης και στους επτά βασικούς άξονες του προγράμματος του που είναι οι ακόλουθοι:

Πρόκειται για μια καινοτόμα πρωτοβουλία διαλόγου που αξιοποιεί τιςνέες τεχνολογίες του διαδικτύου και δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη μπαίνοντας στη ηλεκτρονική διεύθυνση dialogos.andoniscambourakis.gr να καταθέσει τις προτάσεις του για  επτά (7) θεματικούς άξονες όπως και για κάθε Δημοτική Ενότητα της Ρόδου μας.

Όπως εξήγησε ο κ. Καμπουράκης: “Το εγχείρημά μας δεν είναι προσπάθεια ενός ανθρώπου, αλλά συλλογική. Της εξαιρετικής ομάδας που με στηρίζει και συμπορεύεται μαζί μου. Αλλά και κάθε κατοίκου της Ρόδου. Κάθε πολίτη που θέλει στα δικά μας σχέδια να δει το δικό του όραμα. Γιατί καμία προσπάθεια δεν θα πετύχει αν δεν έχει τη στήριξη της ίδιας της τοπικής μας κοινωνίας. Και ιδίως όσων θέλουν να τερματιστεί η σημερινή στασιμότητα του νησιού μας. Σήμερα κάνουμε ένα κρίσιμο βήμα για μια πλατιά ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες της Ρόδου”.

Παρουσιάζοντας τους επτά (7) θεματικούς άξονες που μπορούν οι πολίτες να καταθέτουν τις προτάσεις τους και οι οποίοι αποτελούν τις στρατηγικές  προτεραιότητες της υποψηφιότητάς του, ο κ. Καμπουράκης τόνισε:

“Πρώτος άξονας, η οικονομία του νησιού μας. Το πώς θα στηρίξουμε την τοπική οικονομία, τις υποδομές μας, την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση.

Δεύτερος άξονας, το περιβάλλον. Πώς θα το προστατεύσουμε, πώς θα το αξιοποιήσουμε και πώς θα δώσουμε ώθηση στην τοπική πρωτογενή παραγωγή.

Τρίτος, οι αστικές αναπλάσεις σε όλη τη Ρόδο. Τα έργα που θα κάνουν καλύτερη την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα στο νησί μας. Τα μεγάλα έργα υποδομής που χρειαζόμαστε.

Τέταρτος, ο Τουρισμός. Πώς θα αναβαθμιστεί ποιοτικά, ενισχύοντας τα τοπικά εισοδήματα, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας το ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα του νησιού μας.

Πέμπτος άξονας, η κοινωνική φροντίδα. Η βελτίωση και ανάπτυξη δικτύων κοινωνικών υποδομών που θα στηρίζουν τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους. Αλλά και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων για μείζονα κοινωνικά προβλήματα όπως ο σχολικός εκφοβισμός, η νεανική παραβατικότητα και η ενδοοικογενειακή βία.

Έκτος, ο πολιτισμός και αθλητισμός. Η ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου και πρόσβαση των νέων μας σε σύγχρονους και ασφαλείς χώρους άθλησης και αναψυχής.

Και έβδομος άξονας, η διακυβέρνηση του Δήμου. Πώς θα φτιάξουμε ένα μοντέλο χρηστής και διαφανούς διακυβέρνησης που θα αξιοποιεί  σύγχρονες μεθοδολογίες κι έξυπνα χρηματοδοτικά εργαλεία. Πως θα καταφέρουμε οι εξαίρετοι υπάλληλοι που υπηρετούν σήμερα να ξεδιπλώσουν τις πραγματικές δυνατότητές τους και να έχουμε ένα Δήμο που θα υπηρετεί τον δημότη και όχι τον Δήμαρχο”.

Όπως σημείωσε με έμφαση ο κ. Καμπουράκης”κάθε πρόταση που θα υποβληθεί θα μελετηθεί και αν είναι εφικτή θα ενταχθεί και αυτή στο αναλυτικό μας πρόγραμμα το οποίο θα παρουσιαστεί σε λίγες εβδομάδες.”

“Συζητάμε με τους πολίτες, ακούμε προτάσεις, λειτουργούμε με διαφάνεια, θέτουμε συγκεκριμένους στόχους. Προχωράμε μπροστά με Δύναμη για τη Ρόδο” υπογράμμισε ο κ. Καμπουράκης και προσκάλεσε κάθε Ροδίτισσα και Ροδίτη να αξιοποιήσουν αυτή τη νέα δυνατότητα, να συμμετέχουν με την πρότασή τους για κάθε ζήτημα που τους απασχολεί, μικρό ή μεγάλο, και να γίνουν μέρος της μεγάλης συλλογικής προσπάθειας “για μια Ρόδο που θα λάμπει ξανά!”.

Για τη διαμόρφωση των θέσεων  της παράταξης όπως τόνισε ο κ. Καμπουράκης έχουν δουλέψει πολλοί συνεργάτες υποψήφιοι και πολίτες υπό τον συντονισμό του κ. Κώστα Ταρασλιά.

Ο κ. Καμπουράκης τόνισε πως ήρθε πλέον η ώρα η Ρόδος να αφήσει πίσω τη στασιμότητα και τη διαφάνεια και να διεκδικήσει αποτελεσματικά όσα της αναλογούν.  Στοχεύουμε όπως τόνισε σε μια Ρόδο που θα λάμψει ξανά.

«Σήμερα κάνουμε ένα ακόμη βήμα για να δείξουμε, πως αντιλαμβανόμαστε τη Ρόδο της επόμενης ημέρας. Συζητάμε με τους πολίτες και ακούμε προτάσεις. Λειτουργούμε με ιδιαίτερη διαφάνεια και θέτουμε,  συγκεκριμένους στόχους. Προχωράμε μπροστά με Δύναμη για τη Ρόδο. Μετά από  περίοδο στασιμότητας και αδράνειας η Ρόδος, πρέπει να διεκδικήσει αποτελεσματικά όλα όσα  της αναλογούν με βάση την προσφορά της στην εθνική οικονομία. Να γίνει ακόμη καλύτερη, με καλύτερη ποιότητα ζωής. Πάνω από όλα να αποκτήσει ξανά τη αίγλη του παρελθόντος της και μια νεα προοπτική για το μέλλον της», τόνισε  ο κ. Καμπουράκης .

Στην συνέχεια ο εκπρόσωπος τύπου της παράταξης κ. Μιχάλης Μπακίρης έκανε την παρουσίαση της ηλεκτρονικής  πλατφόρμας διαβούλευσης του προγράμματος της παράταξης « Με δύναμη για τη Ρόδο» .

Στην πλατφόρμα αναλύονται οι  επτά  βασικοί άξονες του προγράμματος. Εκεί οι πολίτες μπορούν  και να γράφουν τις  προτάσεις τους που θα δημοσιεύονται  μετά την αξιολόγηση από τους διαχειριστές της πλατφόρμας.

«Θεωρώ εξαιρετικά αναγκαία τη συμμετοχή των πολιτών  που θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν  όχι  μόνο για όσα ονειρεύονται αλλά  και για προβλήματα και τις  ανάγκες που έχει η Ρόδος . Να αναφέρουν όσα διαφεύγουν, από εκείνους που μπορεί  να έχουν 20 και 30 χρόνια καριέρας και έχουν την εντύπωση ότι γνωρίζουν  τι θέλει ο Ροδίτης. Θέλουμε να μάθουμε αν αυτά που κάποιοι ισχυρίζονται ότι ξέρουν για το νησί μας είναι πράγματι  αυτά  τα οποία ζητούν οι πολίτες», δήλωσε μετά τη παρουσίαση της πλατφόρμας ο κ. Καμπουράκης.

Στη συνέχεια ο κ. Καμπουράκης απάντησε στα ερωτήματα που τέθηκαν από τους δημοσιογράφους.

Δίνουμε βήμα στους πολίτες και κάνουμε τα αιτήματα τους πράξη

Σχετικά με τον τρόπο που η Ρόδος μπορεί να αποκτήσει ξανά την αίγλη που έχει χάσει   ο κ. Καμπουράκης δήλωσε:

«Από αυτό το βήμα πριν από δύο μήνες είπα ό τι κάποιοι είναι ευχαριστημένοι από τη σημερινή πραγματικότητα του νησιού μας. Κάποιοι  υπερηφανεύονται ότι έχουν πετύχει στο 100% τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις . Δεν συμφωνώ  και για το λόγο αυτό έχω μιλήσει για εικονική πραγματικότητα. Δεν ανήκω στη γενιά των ανθρώπων που τους επιτρέπεται να είναι  ευχαριστημένοι  με αυτό που ζουν αλλά ούτε και  είμαι ευχαριστημένος. Ο πήχης είναι ψηλά. Δεν πιστεύω ότι έχουν επιτευχθεί οι στόχοι και πάμε καλά.  Εμείς με την  πλατφόρμα διαβούλευσης  ερχόμαστε να ρωτήσουμε τους πολίτες ποια  για τις προτεραιότητες τους. Εμείς  θα εργαστούμε με όλες τις δυνάμεις μας χωρίς αίσθημα ότι τα ξέρουμε  όλα και να πετύχουμε αυτό που θέλουν .  Οι πολίτες ξέρουν καλύτερα τα προβλήματα.Εμείς λοιπόν θα αναφέρουμε όχι τι ονειρευόμαστε,  αλλά πως θα τους δώσουμε αυτά που θα ζητήσουν.  Εμείς πρέπει να ιεραρχήσουμε πρώτα αυτά που θέλουμε και μετά να αναζητήσουμε χρηματοδοτήσεις», τόνισε ο κ. Καμπουράκης.

Με αφορμή τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει με την κριτική που έχει ασκήσει ο κ. Καμπουράκης απάντησε πως δεν αποφάσισε να συμμετάσχει στις εκλογές για να λαμβάνει μέρος σε κοκορομαχίες.

« Δεν κατέρχομαι στον εκλογικό στίβο για να τσακωθώ  και  να λάβω μέρος σε κοκορομαχίες. Σε αυτά να με έχετε απέξω», σημείωσε.

Εισπράττω απίστευτη κατήφεια και απογοήτευση  από τον κόσμο

Ο κ. Καμπουράκης αναφέρθηκε και σε όσα του αναφέρουν οι πολίτες στη διάρκεια των περιοδειών του στο νησί και τόνισε πως εισπράττει απίστευτη κατήφεια.

«Επιμένω στην άποψη ότι όποιος δηλώνει ευχαριστημένος από την κατάσταση το νησί μας μάλλον ζει σε εικονική πραγματικότητα. Εισπράττω απίστευτη κατήφεια και μια διάθεση αποχής από τις εκλογές και το δημόσιο διάλογο. Εισπράττω έλλειψη αισιοδοξίας και υπερηφάνειας», τόνισε ο κ. Καμπουράκης.

Ο  υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε και στην εξαιρετική όπως είπε συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της παρατάξεως .

«Έχουμε εξαιρετική προσφορά από υποψηφίους. Στεναχωριέμαι αν κάποιοι δεν μπορούν να είναι στο συνδυασμό. Αλλά αυτά τα πράγματα είναι συγκεκριμένα από το νόμο. Γενικά όμως ο κόσμος είναι απογοητευμένος . Έχει ανάγκη ελπίδας,  δεσμεύσεων υποσχέσεων και απολογισμού  όχι όπως τον αισθάνεται η σημερινή δημοτική αρχή. Για εκείνους  ο απολογισμός είναι περιγραφή των έργων της επόμενης δεκαετίας. Ο κόσμος έχει ανάγκη,  για καλύτερη  καθημερινότητα και λόγους να αισθάνονται περήφανοι που ζουν στη Ρόδο. Είμαι ενθουσιασμένος με τη συμμετοχή μου στην ΤΑ. Ενδιαφέρον είναι , ότι τα θετικά σχόλια ή η ανάγνωση των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων, αλλά τι θα αφήσουμε πίσω μας στη Ρόδο μετά από πέντε χρόνια», τόνισε ο κ. Καμπουράκης .

Η επόμενη ημέρα στον τουρισμό

Σε ερώτηση σχετικά με  τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την προβολή του νησιού στη νέα εποχή και τη λειτουργία του ΠΡΟΤΟΥΡ  ο κ. Καμπουράκης δήλωσε:

«Από το ίδιο βήμα αναφέρθηκα στην ικανοποίηση των επισκεπτών που έχουμε στη Ρόδο. Έθεσα σαφώς το ερώτημα αν οι επισκέπτες του νησιού είναι αυτοί που αφήνουν χρήματα στην αγορά στη Μεσαιωνική Πόλη στα χωριά  και στα πιο απομακρυσμένα στην Ίστριο  στην Έμπωνα . Υπάρχουν δύο προσεγγίσεις. Η προσέγγιση του ικανοποιώ αυτόν που ικανοποιεί κάποιους άλλους  και η προσπάθεια προσέλκυσης των επισκεπτών το νησί αξίζει να έχει», δήλωσε.

Όσο για τον ΠΡΟΤΟΥΡ τόνισε πως δεν υπήρξε στην πραγματικότητα βούληση για την οικονομική στήριξη του.

« Ο  Οργανισμός διαχείρισης προορισμού έχει ανακαλυφθεί στον  κόσμο πριν από 30 χρόνια. Η πολιτική βούληση έλειψε για να επιδοτηθεί με έσοδα , δηλαδή,  διαχειριστικά χρήματα με πόρους για τους οποίους λογοδοτεί για κρυστάλλινη καθαρότητα. Δεν χρειάζεται να ζητιανεύσει για να ξημερώσει η επόμενη ημέρα. Από εδώ είχαμε μιλήσει για τους οργανισμούς διαχείρισης τους γνωστούς DMO.  Δεν θέλω να βιάσω την πλατφόρμα που παρουσιάζουμε σήμερα. Ας μας πουν οι Ροδίτες τι πιστεύουν . Ας μας πουν οι έχοντες γνώση και οι σχετικοί. Θυμάμαι  πριν από 14 χρόνια από βήμα σχετικό με τον τουρισμό  είχα αναφέρει ότι σε1.800.000 αφίξεις για τον τουρισμό ετησίως  είχε ο ΠΡΟΤΟΥΡ χρηματοδότηση με ποσοστό 6-7%  από τον  τότε ΔΗΦΟΔΩ. Ήταν δηλαδή 1.300.000 ευρώ. Πέρσι με 2.400.000 αφίξεις είχαν δοθεί 20.000  για τον ΠΡΟΤΟΥΡ. Στον απολογισμό διάβασα για 271.000 ευρώ. Η διαφήμιση σχετίζεται με τον αριθμό των  τουριστών και το ποίους επισκέπτες επιθυμούμε να φέρουμε στο νησί.  Θέλουμε επισκέπτες που θα κλειστούν στα ξενοδοχεία ή επισκέπτες που θέλουν εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες από τα ξενοδοχεία και τις λοιπές επιχειρήσεις ή τουρίστες  που κάπου θα διαμείνουν  θα διασκεδάσουν και θα αναχωρήσουν  με την επιθυμία να ξαναέρθουν;  Ας   περιμένουμε τις επόμενες ημέρες για να καταλήξουμε ακούγοντας τους Ροδίτες για αυτά που επιθυμούν για τους επισκέπτες και τον τουρισμό», είπε ο κ. Καμπουράκης.

Η πλατφόρμα θα λειτουργεί και μετά τις εκλογές για να μετέχουν οι πολίτες στη διακυβέρνηση

Σε ερώτημα αν η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη  και μετά τις εκλογές και αν είναι εφικτή η διαχείριση των πληροφοριών από τους πολίτες ο κ. Καμπουράκης τόνισε:

«Αν δεν μπορούσε να γίνει αυτό δεν θα ήμουν εδώ. Δεν φημίζομαι για αποτυχίες στο βιογραφικό μου. Θα αναφέρω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο και για αυτό είμαστε εδώ. Αν δει κανείς το ψηφοδέλτιο μας θα διαπιστώσει ότι αποτελείται από προσωπικότητες από κάθε  κοινωνική παραγωγική γωνιά της  Ρόδου. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι αδύνατο. Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά εφικτό. Όχι απλώς θα είναι ζωντανό, αλλά μου είναι αδιανόητο γιατί δεν υπάρχει σήμερα. Δεν μπορώ να καταλάβω  γιατί κάποιοι υπερηφανεύονται γιατί επισκέφθηκαν  δήμους υποδείγματα και γιατί δεν επισκέπτονται οι άλλοι τη Ρόδο για να δουν εμάς ως Δήμο πρότυπο.  Με πληγώνει γιατί  οι πολίτες δεν μπορούν, να αναφέρουν στους εξαιρετικούς δημοτικούς υπαλλήλους τα προβλήματα τους και να δίνονται λύσεις  χωρίς τη παρέμβαση πολιτικών προσώπων . Δεν συμφωνώ να γίνονται παρεμβάσεις, για να έχουν κάποιοι πολιτικό συμφέρον. Η πλατφόρμα θα υπάρχει και θα είναι η πυξίδα για το που ο Ροδίτης θέλει να πηγαίνει τον τόπο του. Θα ακούσουμε αυτά που έχουν να ζητήσουν οι κάτοικοι του νησιού μας. Θα δεσμευθούμε ότι τα αιτήματα που έχουν τεκμηρίωση που είναι  λογικά θα γίνουν πράξη.

 

Ο ξενοδόχος A.  Καμπουράκης έχει πάρει σύνταξη εδώ είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος

Σχετικά με το τι σκέπτεται να κάνει με ιστορικά κτίρια όπως η Βίλα ντε Βέκι το Σανατόριο και άλλα που έχουν παραχωρηθεί στο κράτος ο κ. Καμπουράκης δήλωσε:

«Όχι μόνο με απασχολεί αλλά με πληγώνει. Δεν είμαι οπαδός του «δεν γίνεται». Πολλά χρόνια πολίτης της Ευρώπης. Τίποτε απολύτως δεν είναι  αδύνατο. Δεν υπάρχει κάτι που δεν επιτρέπει το κράτος. Πιστεύω στην επιμονή στη σοβαρότητα και όχι στο να μην γίνονται πράγματα για να λέμε μετά γιατί δεν έγιναν.  Είμαι οπαδός στο πως θα γίνουν πράγματα και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό.   Είναι αδιανόητο αυτό που έχει συμβεί.  Ανθυποψήφιος επέλεξε σε ψηφιακή προωθητική κίνηση την Ελεούσα. Ο νόμος είναι συγκεκριμένος  όπως και τα ασυμβίβαστα αναφέρομαι στα προσωπικό μου ασυμβίβαστα με τις προηγούμενες μου ιδιότητες. Ο ξενοδόχος Αντώνης Καμπουράκης έχει πάρει σύνταξη. Ο υποψήφιος Αντώνης Καμπουράκης, είναι εδώ.  Με  τη γνώση που απέκτησα και την καθημερινότητα που έζησα θα αξιοποιήσω την εμπειρία μου. Δεν υπάρχει κάνει που μπορεί να μας αρνηθούν αν πάμε με ώριμο ολοκληρωμένο φάκελο και ζητήσουμε καλύτερες ημέρες για τους πολίτες. Η ελληνική κυβέρνηση κατόρθωσε να πείσει την Ευρώπη ότι εδώ δεν είναι ένα νησί της παραμεθορίου που είναι βαρίδι.  Κατόρθωσαν να πείσουν την  Ευρώπη ότι αυτό που γίνεται στην Ρόδο για το μεταναστευτικό επηρεάζει . Το κατάφεραν με τεκμηριωμένες προτάσεις. Αυτές που έλειψαν» .

 Δεν κατέβηκα  στην πολιτική για να …κοκορομαχήσω

Ο κ. Αντώνης Καμπουράκης ξεκαθάρισε πως θα συμμετέχει στο debate αλλά εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του και  για τον τρόπο που του έγινε η πρόταση. Επιπλέον τόνισε πως μετέχει στην πολιτική ηγείται συνδυασμού και μάχεται για να ακούσει να αφουγκραστεί τα προβλήματα των Ροδιτών και να δώσει λύσεις.

«Δεν είναι δυνατό να διαβάζω από τον τύπο για το debate και μετά να έρχεται η πρόταση στο email μου.  Δεν κατέβηκα στην πολιτική και στην τα για να κοκορομαχήσω και να κάνω προεκλογικές πασαρέλες. Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη  ένα δίωρο όπου με όρους φαρ  ουεστ κάποιοι θα προσπαθήσουν να πείσουν τους υπόλοιπους για το πόσο τέλεια είναι η κατάσταση στη Ρόδο.  Εγώ πιστεύω στο βήμα που δίνουμε στους Ροδίτες. Δεν είμαι ξερόλας.  Έρχομαι να μάθω,. Με κατηγορούν κάποιοι ότι δεν ξέρω χωριά της Ρόδου. Για να πας εκεί θες GPS συγκεκριμένης φίρμας γιατί αλλιώς.  Εγώ έρχομαι να ακούσω να μάθω και να ασχοληθώ πολύ σοβαρά με αυτά που θέλει ο Ροδίτης και η Ροδίτισα. Βεβαίως και θα πάρω μέρος φθάνει να γίνεται με όρους ικανοποιούν  τα συμφέροντα των Ροδιτών και όχι τα συμφέροντα αυτών που θα τσακωθούν μεταξύ τους.  Δεν κατέβηκα στην πολιτική γιατί έχω διαφορές με τους κκ. Φώτη Χατζηδιάκου Δημήτρη Κρητικό Στράτο Καρίκη ή τον κ. Πότσο.  Θα λάβω μέρος αλλά μόνο αν η παράταξη μας και εγώ πιστέψουμε ότι από αυτή τη διαδικασία θα γίνει πλουσιότερος ο Ροδίτης . Για  μένα συζήτηση σημαίνει δεσμεύσεις και υλοποίηση έργων . Γιατι όμως ο διάλογος χρησιμοποιείται αλά κάρτ; Μεχρι πρότινος  απέφευγαν κάποιοι το διάλογο όπως ο διάβολος το λιβάνι. Τώρα ικανοποιεί κάποιο σκοπό; Το θέμα δεν είναι να πείσουν πόσο καλά εκείνοι τα έκαναν».

Γραφειοκρατία: Αυτή φταίει για την κατάντια του Εθνικού;

Ο κ. Καμπουράκης ρωτήθηκε και για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να τα «βάλει» με τη γραφειοκρατία που έχει βάλει εμπόδια τόσο στο Δήμο Ρόδου όσο και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

« Είναι δύσκολο μερικές φορές να αλλάξεις αυτά που έμαθες πριν γεννηθείς. Δεν μπορείς να νιώθεις επιτυχημένος σε ένα τόπο που έχει προβλήματα. Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν το Ροδίτη σαν  να μην υπάρχει κρίση. Δεν πιστεύω ότι χωρίς κότα θα υπήρχε αυγό.  Δεν φημίζεται η Ρόδος για τις μάχες που έχασε . Δεν είναι δύσκολα τα πράγματα. Το μόνο δύσκολο να αφήσουμε τον κακό μας ευαυτό. Που είμαστε εμείς  όταν δίνονται χρηματοδοτήσεις; Για την κατάντια του εθνικού μας φταίει η δυσκολία. Ας πάρει ένας δήμαρχος και 415 μηνύσεις αν είναι για το καλό του λαού στον οποίο έχει ταχθεί. Ηγέτης υπηρέτης ο δήμαρχος που κάνει το καλό.  Η ιστορία θα κρίνει ποιος ενεπλάκει σε παρατυπίες για το καλό του Ροδίτη ή κάποιος που κρύφθηκε πίσω από τα όχι που διάβασε σε ένα νόμο» , τόνισε ο κ.  Καμπουράκης.

Την συνέντευξη τύπου παρακολούθησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γ. Πάππου και πολλά μέλη της παρατάξεως του κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sky | ΑΚΟΥΣΤΕ 24.7

sky

By: skyrodos

sky | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

Ο σταθμός που λειτουργεί από το 1992. Ο πρώτος ενημερωτικός ραδιοσταθμός στο Αιγαίο και ο πρώτος που καθιέρωσε το ενημερωτικό site, που λειτουργεί παράλληλα με τον ραδιοφωνικό σταθμό. Ο sky αδιάλειπτα λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ 100,3 . Copyright © RADIOTOYRISTIKI SA

Connect

Στο site αυτό χρησιμοποιούμε εργαλεία που αποθηκεύουν μικρά αρχεία (cookies) στον υπολογιστή σας. Τα cookies κάνουν το site αυτό να “τρέχει” χωρίς προβλήματα και να δημιουργεί cookies πλοήγησης (statistics cookies). Για καλύτερες υπηρεσίες, πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ.