Connect with us

TOP Stories

Γ. Κύρτσος: ” Καθαρή νίκη της ΝΔ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις”

«Η καθαρή νίκη της ΝΔ που όλοι προβλέπουν για τις ευρωεκλογές μπορεί να μετατραπεί σε θρίαμβο .Η απόσταση που τη χωρίζει από το ΣΥΡΙΖΑ θα μεγαλώσει. Ό σο για τον αριθμό των ευρωβουλευτών που θα εκλεγούν θα είναι περισσότεροι».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων σε ομιλία του στο ΕΒΕΔ απόψε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Κύρτσος που ήρθε στη Ρόδο στα πλαίσια της περιοδείας του ανά την Ελλάδα με αφορμή τη μεγάλη αναμέτρηση της 26ης Μαΐου.

Η ομιλία του κ. Γιώργου Κύρτσου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕΔ. Την παρακολούθησαν, οι πρώην βουλευτές της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης και Μίκα Ιατρίδη, ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Παύλος Μπακίρης, το μέλος κ. Κώστας Γλεντής, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου, ο οικονομικός επόπτης κ. Γιώργος Αντώνογλου, ο κ. Νίκος Χαραλάμπης, ο επιχειρηματίας κ. Αποστόλος Ασπράκης, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΡ κ. Κώστας Σαρρής, ο κ.Κυριάκος Αρχοντάκης, επιχειρηματίες ξενοδόχοι και πολίτες που θέλησαν να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα στην ΕΕ αλλά και τις προτάσεις της ΝΔ για την ευρωβουλή.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Κύρτσος τόνισε:
«Βρισκόμαστε σε ένα σύνθετο πολιτικό περιβάλλον στην ΕΕ, διαφορετικό από ότι ήταν το 2014 όπου είχα ξεκινήσει την προεκλογική μου προσπάθεια από τη Ρόδο και όλα πήγαν καλά. Τώρα ξεκινάω την τελική μου προσπάθεια από τη Ρόδο και ελπίζω ξανά να πάνε όλα καλά για μένα και για τη ΝΔ ώστε να ανεβασει τα ποσοστά της και τον αριθμό των ευρωβουλευτών. Οι ευρωεκλογές του 2019 είναι τελείως διαφορετικές από την αναμέτρηση του 2014. Τότε κυριαρχούσε η οικονομική και κοινωνική κρίση στην ΕΕ ενώ τώρα κυριαρχούν άλλα ζητήματα γιατί η διαχείριση της οικονομίας την τελευταία πενταετία αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματική».

Ο κ.Κύρτσος μίλησε για μείωση της ανεργίας που δημιουργήθηκε την περίοδο της κρίσης του 2008 αν και τώρα κυριαρχούν άλλα ζητήματα όπως το προσφυγικό μεταναστευτικό η ασφάλεια.
«Υπάρχει μια νέα κρίση στην ΕΕ που έχει σχέση με το Brexit με την ενίσχυση του πατριωτισμού και του εθνικισμού. Είναι μια διαφορετική ΕΕ και διαφορετικό το διακύβευμα. Η ΝΔ και το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα θέλουν περισσότερη Ευρώπη περισσότερα χρήματα νέες πολιτικές και αποτελεσματικές για προβλήματα όπως το προσφυγικό- μεταναστευτικό,, τραπεζική ένωση ειδικά κονδύλια για την ανάπτυξη κοινή εξωτερική πολιτική κοινή άμυνα, κοινή ψηφιακή πολιτική.Έχουμε φιλόδοξη ατζέντα για περισσότερη Ευρώπη. Αυτά δεν γίνονται από τη μια ημέρα στην άλλη. Χρειάζονται περισσότεροι αγώνες σε βάθος χρόνου», είπε ο κ. Κύρτσος και πρόσθεσε πως στη παρούσα φάση ελλοχεύουν κίνδυνοι που θα οδηγήσουν σε …λιγότερη Ευρώπη.
Ο ένας κίνδυνος είναι η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στις ευρωεκλογές που θα προκαλέσει όπως είπε αναστάτωση.

«Τα κόμματα στη Μεγ. Βρετανία δεν έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους. Θα λάβουν μέρος στις ευρωεκλογές. Δεν θα πάμε σε ευρωβουλή με 705 αλλά με 751. Το δράμα είναι πως σημαντικό ποσοστό θα λάβει το κόμμα του κ. Φάρατζ του Brexit . Θα μας γεμίσουν με ευρωβουλευτές που θα θέλουν να διαλύσουν την ΕΕ .Το άλλο είναι η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων. Αυτά δεν έχουν σχέση με τη ΧΑ τη δική μας. Η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων δημιουργεί ένα ντόμινο και κάνει πιο διστακτικά τα κόμματα της κεντροαριστεράς να προωθήσουν την ευρωπαϊκή τους ατζέντα. Αυτό κάνει πιο δύσκολη την κατάσταση σε ότι αφορά το δικό μας στόχο για περισσότερη Ευρώπη. Αυτά δεν ξεκίνησαν τώρα αλλά το 2004. Η σημερινή κρίση της ΕΕ έχει βαθιές ρίζες», τόνισε ο ευρωβουλευτής.

Ο κ. Κύρτσος μίλησε και για τη μάχη που θα δοθεί για την ευρωβουλή. « Η ΝΔ πιθανότατα να εκλέξει επτά ευρωβουλευτές. Αν είμαστε τυχεροί θα πάμε στους εννέα ευρωβουλευτές. Οι έδρες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όμως θα μειωθούν στους 180. Η ΝΔ θα ανέβει όμως στην εσωτερική ιεραρχία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Αν έχουμε ισχυρότερη ευρωομάδα θα μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερη δουλειά. Αυτή η ομάδα θα είναι η γέφυρα πολιτικής συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και της κυβέρνησης Μητσοτάκη», τόνισε ο κ. Κύρτσος που μίλησε και για τους στόχους που έχουν τεθεί.

«Αυτή είναι η πρόγνωση μου. Στη πολιτική όμως δεν υπάρχουν συμβόλαια. Άλλο η πρόγνωση άλλο η πραγματοποίηση», είπε ο κ. Κύρτσος και εξήγησε τους λόγου που η ΝΔ υποστηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Βέμπερ.

Έχουμε δύο Ευρώπες

«Είναι λάθος να μπαίνουν στη μέση εθνικές αντιθέσεις. Έτσι χάνεται το νόημα των ευρωπαϊκών εκλογών . Ο κ. Βέμπερ τιμά την Ελλάδα είναι πολύ αυστηρός με την Τουρκία είναι υπέρμαχος της μείωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος , είναι υπέρ της κοινής αγροτικής πολιτικής των επενδύσεων της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας . Επίσης είναι υπέρ τω Χριστιανικών παραδόσεων, υπέρ της φύλαξης και των εγγυήσεων των ευρωπαϊκών συνόρων. Δεν είναι τέλειος.Στο θέμα των Σκοπίων δεν μας κάνει. Δεν έχω βρει κανέναν από τους κορυφαίους της ΕΕ να είναι κοντά στις θέσεις που υποστηρίζουμε για τα Σκόπια. Είναι πολύ καλύτερος από άλλους πολιτικούς της ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ που κάνει κριτική στον κ Βέμπερ δεν μας έχει αποκαλύψει τις προθέσεις της .Έχει παρουσιάσει δύο πιθανούς υποψηφίους για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι κάπως πολιτικά περιθωριακοί . Πιστεύω ότι έχουμε δύο Ευρώπες. Αυτή που έχουμε και λειτουργεί και αυτή που θέλουμε. Η Ευρώπη που έχουμε έχει πολλές ελλείψεις αλλά προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες. Την τελευταία πενταετία οι χώρες πήγαν εξαιρετικά καλά στην ΕΕ. Παρά τις ατέλειες της η ΕΕ προσφέρει ευκαιρίες και σε αυτούς που δεν είναι πρωταθλητές», είπε ο κ. Κύρτσος και πρόσθεσε πως είναι λάθος η αύξηση των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών.
Σε κατάταξη σε ότι αφορά την Ευρωπαϊκή Οικονομία η Ελλάδα δεν είναι ψηλά όπως το 2014 είπε ο κ. Κύρτσος που αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ιρλανδίας που έχει γίνει φορολογικός παράδεισος για ψηφιακούς κολοσσούς των ΗΠΑ.

«Εμείς ανεβάζουμε τους φορολογικούς συντελεστές και οι επενδύσεις μας είναι στο 11% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος ενώ ο μέσος όρος των επενδύσεων είναι στο 21%. Πρέπει δηλαδή να διπλασιάσουμε τις επενδύσεις για να σταματήσουμε να μένουμε πίσω από τους ανταγωνιστές και να καλύψουμε τη χαμένη απόσταση . Μπορεί με τις σωστές κινήσεις να τα καταφέρουμε», είπε .

Όσο για την κρίση ο κ. Κύρτσος τόνισε πως είναι μια ελληνική ιδιαιτερότητα που οφείλεται στα λάθη του 2015.

«Η κρίση που περάσαμε πριν ήταν αποτέλεσμα μιας διεθνούς κρίσης. Και άλλες χώρες υποχρεώθηκαν σε μνημόνια. Οι άλλοι όμως είχαν στρατηγική έκοψαν το κοστούμι στα μέτρα τους. Όλοι βγήκαν σε τρια χρόνια. Εμείς με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων θα κάναμε τα τρία χρόνια πέντε. ¨Ήρθαν όμως οι του ΣΥΡΙΖΑ να μας σώσουν από τα μνημόνια και τα πέντε χρόνια έγιναν οκτώ. Τώρα πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις για να φύγουμε από την κατάσταση που περιγράφω . Άλλο να κάνεις σε μια κοινωνία μια θεραπεία σόκ και άλλο να καταδικάσεις μια οικονομία και μια κοινωνία σε ένα δεκαετή μαραθώνιο με άγνωστη κατάληξη. Τείνουν πια να εξαντληθούν αντοχές», τόνισε ο κ. Κύρτσος.

Στις ευρωεκλογές τόνισε πως υπάρχει μια ευρωπαϊκή και μια εθνική διάσταση.
«Εμείς είμαστε από τους πιο ευρωπαϊστές αφού μετέχουμε στις ευρωεκλογές με 58% ενώ υπάρχουν χώρες με μικρότερα ποσοστά. Έχουμε περάσει τις εξετάσεις. Υπάρχουν οι ευρωπαϊκοί στόχοι και τα εσωτερικά μηνύματα.Θα έχουμε τριπλή εκλογική νίκη της ΝΔ στις 26 Μαΐου. Στόχος είναι να αποκτηθεί μια ακόμη καλύτερη δυναμική. Εγώ θα δώσω τη μάχη του σταυρού. Η ΝΔ είναι μεταξύ νίκης και θριάμβου . Έχω προσδιορίσει ήδη τη διαφορά στις 11 μονάδες. Κάτι καλό θα προκύψει από τις κάλπες στις ευρωεκλογές», τόνισε ο κ. Κύρτσος και πρόσθεσε πως θα είναι λάθος για τη ΝΔ να μείνει στη θεωρία του καναπέ.
«Δίνουμε αγώνα για περισσότερη Ευρώπη περισσότερη επιρροή της ΝΔ στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα του πολίτη.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δώσουμε ψημοψηφισματικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση. Το κάνει αυτό για να ανεβάσει τα ποσοστά. Οι ευρωεκλογές δεν είναι για χαμένη ψήφο και εκλογές για να δοθεί ψήφος σε κόμματα που δεν έχουν ευρωπαϊκή προοπτική», τόνισε ο κ. Κύρτσος.

Τον κ. Κύρτσο καλωσόρισε στη Ρόδο, από το βήμα στη συνέχεια ο κ. Υψηλάντης και του ευχήθηκε καλή επιτυχία. Σε ότι αφορά τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ ο κ. Υψηλάντης επανέλαβε τη θέση του ότι το θέμα είναι σημαία για εκείνον. Στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κτυπηθεί η γραφειοκρατία εστίασε το ερώτημα του ο κ. Νίκος Χαραλάμπης.

«Πρέπει να υπάρξει βελτίωση . Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να αντιμετωπιστεί η γραφειοκρατία. Είναι ανάγκη όμως να κάνουμε επανεκκίνηση. Διαφορετικά θα είναι αργά για την Ελλάδα και την κοινωνία», απάντησε ο κ.Κύρτσος.

Σε ότι αφορά την οικονομία ο κ. Κύρτσος επανέλαβε το παράδειγμα της Ιρλανδίας όπου εκεί δεν αυξήθηκαν οι φόροι και δόθηκε έμβαση στις κλαδικές πολιτικές.
Μνεία έγινε για το κράτος δικαίου για τον τουρισμό για τα ΑΜΕΑ και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να λυθούν τα προβλήματα της Frontex.

«Aκούσαμε ενδιαφέροντα πράγματα. Έχουμε ανάγκη από περισσότερη Ευρώπη και τη λειτουργία ενός σύγχρονου κράτους. Στην Ελλάδα όμως ακόμη δεν υπάρχει νησιωτική πολιτική. Υποστηρίζουμε πως είμαστε τουριστική χώρα αλλά πολιτική για τον τουρισμό δεν έχουμε στην ουσία. Ο τουρισμός είναι για μας ζωτικής σημασίας τομέας. Αυτή τη φορά θα απαιτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε . Αυτά που αναγνώρισαν οι κατακτητές και αγνόησε η Ελλάδα η πατρίδα μας. Με το καλημέρα θα ξεκινήσουμε τις διεκδικήσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου.
Σε ότι αφορά το ΦΠΑ ο κ. Κύρτσος τόνισε πως πρόθεση της ΝΔ είναι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και ακολούθως η μείωση του γενικού συντελεστή.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sky | ΑΚΟΥΣΤΕ 24.7

sky

By: skyrodos

sky | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

Ο σταθμός που λειτουργεί από το 1992. Ο πρώτος ενημερωτικός ραδιοσταθμός στο Αιγαίο και ο πρώτος που καθιέρωσε το ενημερωτικό site, που λειτουργεί παράλληλα με τον ραδιοφωνικό σταθμό. Ο sky αδιάλειπτα λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ 100,3 . Copyright © RADIOTOYRISTIKI SA

Connect

Στο site αυτό χρησιμοποιούμε εργαλεία που αποθηκεύουν μικρά αρχεία (cookies) στον υπολογιστή σας. Τα cookies κάνουν το site αυτό να “τρέχει” χωρίς προβλήματα και να δημιουργεί cookies πλοήγησης (statistics cookies). Για καλύτερες υπηρεσίες, πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ.