Connect with us

BREAKING NEWS

Ποινική δίωξη και φυλάκιση των Ρώσων που εμπλέκονται στο θάνατο του Ε Μαθιού ζητά η κόρη του!

Την ποινική διωξη των δύο Αρμενίων   που εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου του μικροπωλητή Ελευθερίου Μαθιού ζητά η κόρη του με δήλωση την οποία υπέβαλλε στον Εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι ενώπιον  του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου οδηγήθηκαν οι  δύο Αρμένιοι ηλικίας 67 και 28 ετών, μητέρα και γιος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια του 65χρονου Ελευθέριου Μαθιού, που υπέκυψε συνεπεία καρδιακής ανακοπής μετά από διαπληκτισμό μαζί τους.

Ο Εισαγγελέας ήδη παρήγγειλε τη διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης προκειμένου να συμπεριληφθούν στην δικογραφία οι εκθέσεις νεκροψίας νεκροτομής αλλά και η τοξικολογική εξέταση, προκειμένου, να διαπιστωθεί ο συσχετισμός του διαπληκτισμού και του θανάτου του άτυχου Ροδίτη.

Η κ. Μαθιού αναφέρει:

Δηλώνω οτι επιθυμώ την ποινική δίωξη των δύηο κατηγορουμένων Ρώσων για το αδίκημα της θανατηφόρου εκθέσεως σε κίνδυνο αφού Κατά το άρθρο 306 παρ. 1 ΠΚ «όποιος εκθέτει άλλον και έτσι τον καθιστά αβοήθητο, καθώς και όποιος με πρόθεση αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που το έχει στην προστασία του ή που έχει υποχρέωση να το διατρέφει και να το περιθάλπει ή να το μεταφέρει, ή ένα πρόσωπο που ο ίδιος το τραυμάτισε υπαίτια, τιμωρείται με φυλάκιση” ΖΗΤΩ Να μου χορηγηθούν αντίγραφα της Ποινικής Δικογραφίας , δηλώνοντας συνάμα ότι παρίσταμαι , σχετικά με την ως άνω δικογραφία , για την υποστήριξη της κατηγορίας εις βάρος των κατηγορουμένων , δυνάμει των άρθρων 63 και 83 του Πονικοί Κώδικα. Επιθυμώ να δηλώσω ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ της ανθρωποκτονίας και της έκθεσης σε κίνδυνο ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ , υπαιτιότητα που σαφώς συνάγεται από την παράθεση των συνθηκών της ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ “,αναφέρει στο έγγραφο που υπέβαλλε δια του συνηγόρου της στον Εισαγγελέα η κ. Μαθιού.

Αναλυτικά στη σχετική δήλωση προς τον Εισαγγελέα η κ. Μαθιού επισημαίνει τα ακόλουθα:

Προς τoν κ.Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Ρόδου

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ

ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

οικογένειας θύματος παράνομων ποινικών πράξεων

Της θυγατέρας του θύματος(σχετικό 1 ) ονόματι ΑΣΠΑΣΙΑ ΜΑΘΙΟΥ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ , κάτοικος Δήμου Ρόδου,Δ.Δ.ΠΑΣΤΙΔΑΣ, ΑΔΤ-ΑΗ/450096/2008 Α.Τ.ΙΑΛΥΣΟΥ, η οποία στο παρών εκπροσωπείται από τον Δικαστικό Πληρεξούσιο Δικηγόρο της Εμμανουήλ Ν.Βλάχο –σχετικό 2.

Αξιότιμε Κύριε Εισαγγελέα ,

εκκρεμεί ενώπιον Σας η ποινική δικογραφία (αριθμός δικογραφίας Υ.Α.Ρόδου 1019/27/44β/11-08-2019-ΑΒΜ- _____/2019) , με κατηγορούμενους Δύο Αλλοδαπούς (μια 65 χρονη και έναν 30 χρόνο- υιό της) , σχετικά με τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα μου ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΜΑΘΙΟΥ και σχετικά με το από 09/08/2019 συμβάν με υπαίτιους δύο αλλοδαπούς (αριθμός δικογραφίας Υ.Α.Ρόδου 1019/27/44β/11-08-2019 ) στην παραλία ψαροπούλα (κάτωθι του ξενοδοχείου ΡΙΒΙΕΡΑ), από το οποίο προήλθε αποκλειστικά η απώλεια ζωής του πατέρα μου.

Όπως πληροφορήθηκα από την Υ.Α.Ρόδου , η δικογραφία ευρίσκεται ενώπιον Σας και στις 12/08/2019 διενεργήθηκε νεκροψία -νεκροτομή από τον αρμόδιο (;) Ιατροδικαστή τουΓ.Ν.Ρόδου στον πατέρα μου.

Με την παρούσα μου , υποβάλλω , ως έχω νόμιμο δικαίωμα , τα κάτωθι :

Α) ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΡΩΣΩΝ για ΤΟ ΑΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ , αφού Κατά το άρθρο 306 παρ. 1 ΠΚ «όποιος εκθέτει άλλον και έτσι τον καθιστά αβοήθητο, καθώς και όποιος με πρόθεση αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που το έχει στην προστασία του ή που έχει υποχρέωση να το διατρέφει και να το περιθάλπει ή να το μεταφέρει, ή ένα πρόσωπο που ο ίδιος το τραυμάτισε υπαίτια, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών». Κατά την παρ. 2 του ίδιου άρθρου του ΠΚ, αν από την έκθεση προκληθεί από αμέλεια του δράστη βαριά βλάβη της υγείας του παθόντος επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα έτη, αν δε προκληθεί θάνατος, κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Από τη διάταξη της παρ. 1 προκύπτει ότι η αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος της έκθεσης, το οποίο είναι έγκλημα συγκεκριμένης διακινδύνευσης, συγκροτείται με δύο τρόπους: α) με την έκθεση άλλου, έτσι ώστε να καταστεί αυτός αβοήθητος (έκθεση σε στενή έννοια), και β) με την άφεση αβοήθητου του προσώπου που βρίσκεται υπό την προστασία του δράστη. Η έννοια των φράσεων του νόμου “καθιστά αβοήθητο” – “αφήνει αβοήθητο” σημαίνει ότι και στις δύο αυτές περιπτώσεις δημιουργείται κατάσταση κινδύνου για τη ζωή ή την υγεία του παθόντος, ή επιτάσεως του επισυμβάντος κινδύνου.

Ειδικότερα, ο πρώτος τρόπος τελέσεως του εγκλήματος της έκθεσης σε στενή έννοια υπάρχει όταν με θετική ενέργεια (ή παράλειψη) το θύμα μεταφέρεται από μία σχετικά ασφαλή θέση σε μία ανασφαλή, χωρίς να απαιτείται τοπική μετακίνηση του θύματος, και έτσι εκτίθεται σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία του.

Η αβοήθητη θέση στην οποία περιάγεται το θύμα συνίσταται στη δημιουργία όρων με τους οποίους αρχίζει μια αυτοδύναμη διαδικασία, που θα οδηγήσει σε βλάβη του εννόμου αγαθού της ζωής ή της υγείας, αν δεν ανακοπεί με οποιονδήποτε τρόπο. Είναι δε αδιάφορο αν το θύμα τελικά διασωθεί με την παρέμβαση τρίτων ή από τύχη, διότι στα εγκλήματα συγκεκριμένης διακινδύνευσης, στα οποία εντάσσεται και η έκθεση, η συμπεριφορά του δράστη εξαντλείται στην πρόκληση του κινδύνου και δεν συνδέεται με την επέλευση της βλάβης. Απαιτείται, ακόμη, να συντρέχει και αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ της ενέργειας ή της παραλείψεως του δράστη και του αποτελέσματος, ο οποίος θεωρείται ότι υπάρχει, όταν μπορούμε να φανταστούμε ότι, αν δεν ελάμβανε χώρα η ενέργεια του δράστη ή δεν παραλειπόταν η επιβεβλημένη ενέργεια του, τότε το συγκεκριμένο εγκληματικό αποτέλεσμα, δηλαδή η κατάσταση κινδύνου, στη μεν έκθεση σε στενή έννοια δεν θα επερχόταν, στη δε έκθεση σε ευρεία έννοια, η οποία τελείται με παράλειψη, η υπάρχουσα ήδη κατάσταση κινδύνου θα εξαλειφόταν (ΑΠ 1599/2006, ΑΠ 65/2007).Η αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της όποιας απειλής μετέρχεται ο έμμεσος αυτουργός και της εντάσεως του καταναγκασμού που βιώνει ο παθών πρέπει να κρίνεται συγκεκριμένα, αφού αφορά την υποταγή της βουλήσεως του συγκεκριμένου ατόμου και την έκθεση του σε συγκεκριμένο κίνδυνο.

Β) ΖΗΤΩ Να μου χορηγηθούν αντίγραφα της Ποινικής Δικογραφίας , δηλώνοντας συνάμα ότι παρίσταμαι , σχετικά με την ως άνω δικογραφία , για την υποστήριξη της κατηγορίας εις βάρος των ως άνω κατηγορουμένων , δυνάμει των άρθρων 63 επ. και 83 επ.ΚΠοινΔ , ως νομιμοποιούμαι ως οικογένεια (νόμιμη θυγατέρα θύματος) του εκλιπόντα πατέρα μου ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΜΑΘΙΟΥ (βλ.επισυναπτόμενο αντίγραφο πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης) , η οποία έχω υποστεί το δυσάρεστο συναίσθημα της ΑΠΡΌΣΜΕΝΗΣ απώλειας του πατέρα μου , με συνέπεια να πληγεί ανεπανόρθωτα η σωματική και ψυχική διάθεση και υγεία μου, να διαταραχθεί η πνευματική και σωματική μου ευεξία και γενικότερα να εκμηδενιστεί η απόλαυση και η χαρά της ζωής για εμένα , μια για πάντα, επιθυμώ να δηλώσω ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ της ανθρωποκτονίας και της έκθεσης σε κίνδυνο ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ , υπαιτιότητα που σαφώς συνάγεται από την παράθεση των συνθηκών της ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ .

Γνωστοποιώ ως Πληρεξούσιο Δικηγόρο μου και διορίζω αυτόν Αντίκλητο μου στην ΡΟΔΟ και δεκτικό λήψεως όλων των εγγράφων από εσάς καθώς και δεκτικό ΚΆΘΕ ΕΙΣΟΥΣ επιδόσεων, τον δικηγόρο Ρόδου ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ν..ΒΛΑΧΟ [ΑΜ 317 Δ.Σ.Ρόδου] , ΚΆΤΟΙΚΟ Δήμου Ρόδου , οδός Αλεξάνδρου Διάκου αριθμ.50 , ΑΦΜ 074740999 Δ.Ο.Υ. ΡΟΔΟΥ , τηλ.2241021804 -φαξ 2241043904 και vlahosem@gmail.com

Σύντομο Ιστορικό , το οποίο συνδέεται αιτιωδώς με τον θάνατο του πατέρα μου : Οι δύο αλλοδαποί μητέρα και υιός , από κοινού , αφενός μεν , λεκτικά και αφετέρου με χειροδικία (ο ένας εξ αυτών , η μητέρα -65χρονη, τον χαστούκισε αναίτια και ο άντρας- 30χρόνος υιός της τον απώθησε με δύναμη , ρίχνοντας τον βίαια στο έδαφος ) , προκάλεσαν στον πατέρα μου ραγδαία και αιφνίδια αύξηση της αρτηριακής του πίεσης , με συνέπεια να υποστεί οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και να αποβιώσει ακέραια .

Οι ως άνω , από κοινού , παράνομες , απρόκλητες και αποτρόπαιες κοινές πράξεις των υπαιτίων συνετέλεσαν αποφασιστικά και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο να χάσει την ζωή του ο πατέρας μου,με συνέπεια να ευρίσκονται σε άμεση και ευθεία συνάφεια με το έμφραγμα που υπέστη και το οποίο τον οδήγησε στον θάνατο του .

–ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ : Το παράβολο υποστήριξης κατηγορίας .

Β) ΠΡΟΒΑΛΛΩ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ,ως νομιμοποιούμαι :

1.- Να ζητήσετε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Ρόδου ή από κάθε αρμόδια υπηρεσία έγγραφο-βεβαίωση, με το οποίο να Σας βεβαιώνουν αν ο θάνατος του πατέρα μου ήταν ακέραιος ή προήλθε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Το αίτημα μου αυτό και η απάντηση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας είναι καταλυτικά , διότι αν προήλθε ο θάνατος του πατέρα μου , αμέσως με το κτύπημα , τότε στοιχειοθετείται το αδίκημα και της θανατηφόρου έκθεσης σε κίνδυνο, πέραν της δεδομένης ανθρωποκτονίας , αφού για την στοιχειοθέτηση του αδικήματος της έκθεσης, είναι αδιάφορο αν ο κίνδυνος μπορούσε να αποτραπεί με την παροχή βοήθειας τρίτου [ΑΠ 300/1998 ΠΧ ΜΗ 909].

2.- (εφόσον από την ήδη έκθεση νεκροψίας -νεκροτομής δεν προκύπτει)Αν φέρει κακώσεις στον θώρακα , στο πρόσωπο και στην πλάτη και μέση ο πατέρας μου και αν ναι , κατά πόσο συνετέλεσαν αυτές στο να υποστεί οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου του .

Γ) ΠΡΟΣΑΓΩ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΙ :

α) Εξουσιοδότηση μου προς τον κάτωθι υπογράφοντα δικηγόρο μου-σχετικό 1 ,

β) Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης του πατέρα μου -σχετικό 2,

γ) παράβολο υποστήριξης κατηγορίας-σχετικό 3 , και

δ) Έγγραφο του ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ του έτους 1997, που δείχνει πως ο πατέρας μου είχε νοσήσει προ είκοσι δύο έτη και έκτοτε δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα καρδιακό , είχε δραστήρια κοινωνική, πολιτιστική, αθλητική και οικονομική ζωή , χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας -σχετικό 4.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μου ,

Α Ι Τ Ο Υ Μ Α Ι

–Την αποδοχή της παρούσας δήλωσης μου και των αιτημάτων μου , ώστε στην Κυρία Δίκη να υπάρχουν τέτοια αποδεικτικά στοιχεία που να οδηγήσουν το Δικαστήριο στην πραγματική αλήθεια και στην τιμωρία των ενόχων , ακριβώς για τα αδικήματα που πρέπει να δικαστούν.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sky | ΑΚΟΥΣΤΕ 24.7

sky

By: skyrodos

sky | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

Ο σταθμός που λειτουργεί από το 1992. Ο πρώτος ενημερωτικός ραδιοσταθμός στο Αιγαίο και ο πρώτος που καθιέρωσε το ενημερωτικό site, που λειτουργεί παράλληλα με τον ραδιοφωνικό σταθμό. Ο sky αδιάλειπτα λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ 100,3 . Copyright © RADIOTOYRISTIKI SA

Connect

Στο site αυτό χρησιμοποιούμε εργαλεία που αποθηκεύουν μικρά αρχεία (cookies) στον υπολογιστή σας. Τα cookies κάνουν το site αυτό να “τρέχει” χωρίς προβλήματα και να δημιουργεί cookies πλοήγησης (statistics cookies). Για καλύτερες υπηρεσίες, πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ.