1.500 άτομα έχουν εμβολιασθεί μέχρι σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει και η δεύτερη δόση του εμβολίου με προτεραιότητα στους υγειονομικούς, όπως δήλωσε στον sky ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Γρηγόρης Ρουμάνης.

Ο κ. Ρουμάνης σημείωσε ότι κανένας απολύτως από τους εμβολιασθέντες δεν είχε καμία παρενέργεια. Με βάση τον σχεδιασμό, καθημερινά εμβολιάζονται περίπου 100 άτομα, άνω των 80 ετών.

Παράλληλα ετοιμάζονται και περιμένουν το «πράσινο φως» από το υπουργείο, τα Κέντρα Υγείας στον Αρχάγγελο, τον Έμπωνα και την Ιαλυσό, αλλά και το πρώην ΙΚΑ, για να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς.

Ο κ. Ρουμάνης πρόσθεσε ότι στη μονάδα covid του Νοσοκομείου της Ρόδου δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής, ενώ η κατάσταση της υγείας του βρέφους 2,5 μηνών με κορωνοϊό που νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες σε ειδικό θάλαμο της Παιδιατρικής Κλινικής εξελίσσεται απολύτως ικανοποιητικά, χωρίς να εμπνέει καμία ανησυχία, με τον ΕΟΔΥ να κάνει την ιχνηλάτηση των επαφών.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 716 νέες μολύνσεις στη χώρα. 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές, ενώ 268 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Ένα κρούσμα καταγράφηκε στη Ρόδο και ένα στην Κω.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας θα πραγματοποιήσουν σήμερα  μαζικές δειγματοληψίες ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου μέσα από το αυτοκίνητο στο Μανδράκι στην πόλη της Ρόδου και στη Λεωφόρο Ρόδου-Καλλιθέας, ενώ χθες αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα και στα 124 τεστ που έγιναν στο Επαρχείο Κω.

 627 total views,  2 views today