Συνεχίζεται από το Δήμο Ρόδου η προετοιμασία όλων των σχολικών κτηρίων του νησιού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με έμφαση όχι μόνο στις επισκευές, αλλά και την καθαριότητα και τις προμήθειες λόγω κορωνοϊού.

Επίσης, διενεργήθηκαν οι διαγωνισμοί για τη μίσθωση των κυλικείων σε σχολεία που δεν είχαν.

Ο Πρόεδρος της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Θανάσης Βυρίνης σημείωσε μιλώντας στον sky πως το μέγιστο μίσθωμα αφορούσε την Κρεμαστή που έχει 360 μαθητές με 13.000 ευρώ το χρόνο, ενώ αμέσως μετά μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και για το σχολείο των Μαριτσών.

Άγονος απέβη ο διαγωνισμός για το κυλικείο του Βενετοκλείου που στεγάζει δύο δημοτικά σχολεία και τρία νηπιαγωγεία και ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί σε 20 ημέρες, όπως επίσης και για τα σχολεία Αρχαγγέλου και Ιαλυσού.

Σημειώνεται τέλος, ότι μετά τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για προσλήψεις καθαριστριών, όπως τόνισε ο κ. Βυρίνης, στη Ρόδο θα προσληφθούν 109 άτομα, 76 πλήρους και 33 μερικής απασχόλησης, ενώ επιπλέον και από το Δήμο Ρόδου, θα προσληφθούν άλλες 28 καθαρίστριες για τα σχολεία, λόγω των έκτακτων αναγκών και τα αυξημένα μέτρα καθαριότητας εξαιτίας της πανδημίας.

 1,830 total views,  2 views today