180 περίπου άτομα, εκ των οποίων οι 128 είναι Παλαιστίνιοι άνδρες,εξακολουθούν να βρίσκονται στην άτυπη δομή φιλοξενίας στο κτίριο των παλιών σφαγείων.

Σημειώνεται ότι αυτοβούλως πήγαν χθες στο χώρο δύο γυναίκες από το Κονγκό, οι οποίες δήλωσαν πως ήταν με 25 περίπου άτομα στις βάρκες που βγήκαν χθες στην Κρεμαστή και παραμένουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο καραντίνας (πίσω από τα σφαγεία), ενώ συνελήφθησαν από την Αστυνομία και κρατούνται στον ίδιο χώρο άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι, όπως περιέγραψε μιλώντας στο Sky ο εθελοντής Ντίνος Μαντικός.

Ο κ. Μαντικός είπε χαρακτηριστικά ότι ο χώρος το τελευταίο εξάμηνο έχει μετατραπεί σε ζούγκλα και παραγκούπολη, αφού με αυξητικούς ρυθμούς φθάνουν από διάφορα μέρη της Ελλάδας πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ μόνο τις τελευταίες εβδομάδες έφθασαν από την Κω πέντε οικογένειες Παλαιστινίων. “Τον τελευταίο καιρό έρχονται από την Πάτρα, τη Χίο, την Κω, τη Λέρο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, άτομα που έχουν τα χαρτιά τους κι έμαθαν το δρόμο να βγαίνουν τώρα στη Ρόδο”, υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι τον Μάρτη του 2019 στο χώρο βρίσκονταν μόνο 3-4 Παλαιστίνιοι.

Σημειώνεται δε, ότι στο χώρο βρίσκονται δύο έγκυες γυναίκες ετοιμόγεννες, ενώ άλλη μία γέννησε χθες και ανέλαβε γυναικεία οργάνωση να της ενοικιάσει διαμέρισμα για δύο μήνες, ώστε να φιλοξενηθεί η ίδια και το νεογέννητο μωρό της.

Αγανακτισμένος ο κ. Μαντικός, υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να συνεχίσει να βρίσκεται στο χώρο 24 ώρες το 24ωρο, και θα πρέπει να βρεθεί άμεσα μία λύση γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο η σίτιση αυτών των ανθρώπων, αλλά οι συνθήκες διαβίωσης, οι διαμάχες μεταξύ των διαφόρων εθνικοτήτων που συνυπάρχουν εκεί με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνά συμπλοκές κλπ.

 1,603 total views,  2 views today