Επετειακή Εκδήλωση για τον Εορτασµό των 20 Χρόνων Λειτουργίας του Τµήµατος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστήµιου Αιγαίου έγινε χθες στη Ρόδο.

Λειτουργώντας τα τελευταία 20 χρόνια στο πλαίσιο τριών ειδικότερων επιστηµονικών κατευθύνσεων (Αρχαιολογίας, Γλωσσολογίας της Νοτιοανατολικής (ΝΑ) Μεσογείου, Διεθνών Σχέσεων και Οργανισµών) σε συνδυασµό µε τη διδασκαλία των σηµαντικότερων γλωσσών της περιοχής (αραβικά, τουρκικά, εβραϊκά), το Τµήµα Μεσογειακών Σπουδών προσφέρει υψηλής ποιότητας προπτυχιακές σπουδές στους τρεις επιστηµονικούς κλάδους που διακονεί σύµφωνα µε τα διεθνώς αποδεκτά πρότυπα.

Παράλληλα µε το πρόγραµµα προπτυχιακών σπουδών, στο Τµήµα λειτουργούν τέσσερα προγράµµατα µεταπτυχιακών σπουδών (Π.Μ.Σ.).

Με αφορµή τη συµπλήρωση των 20 χρόνων λειτουργίας και δυναµικής παρουσίας του στον πανεπιστηµιακό χάρτη, το Τµήµα Μεσογειακών Σπουδών, σε συνεργασία µε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Κέντρο Επαγγελµατικής Κατάρτισης Γ. Γεννηµατάς Α.Ε., στην Επετειακή Εκδήλωση που πραγµατοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Αίθουσα «Κορνήλιος Καστοριάδης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστηµών του Πανεπιστηµίου Αιγαίου στη Ρόδο μίλησε ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας.

Επίσης το πρώτο µέρος της Εκδήλωσης περιελάμβανε την Τελετή Αναγόρευσης της Καθηγήτριας Σοφίας Ανανιάδου, The University of Manchester, School of Computer Science, Director of the National Centre for Text Mining, U.K. σε Επίτιµη Διδάκτορα του Τµήµατος Μεσογειακών Σπουδών και την υπογραφή Μνηµονίου Συνεργασίας του Τµήµατος µε το National Centre for Text Mining της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ κατά το δεύτερο µέρος πλαισιώθηκε από τις κεντρικές οµιλίες της πρώην Επιτρόπου Εκπαίδευσης, Πολιτισµού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας στην Ευρωπαϊκής Ένωσης κας Ανδρούλλας Βασιλείου και του πρώην Πρύτανη του Πανεπιστηµίου Λευκωσίας κου Μιχάλη Ατταλίδη.

 128 total views,  2 views today