Ανανέωση:

Στις 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα που οργανώνει το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σε συνεργασία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ,με αντικείμενο τη διασφάλιση των επιχειρήσεων έναντι κινδύνων από πτωχεύσεις οργανισμών όπως η Τhomas Cook.

Όπως δήλωσε σήμερα στο skyrodos.gr o πρόεδρος του ΕΒΕΔ θα έρθουν στη Ρόδο και θα μιλήσουν κορυφαίοι στον τομέα της ασφάλισης. Εισήγηση θα παρουσιάσει η Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη και άλλοι πολύ αξιόλογοι ομιλητές .

«Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε επιχειρηματίες και μη για τις δυνατότητες που έχουν να διασφαλίσουν τα έσοδα τους από κινδύνους και να μην έχουν απώλειες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ.

Η διοίκηση του Eπιμελητηρίου Δωδεκανήσου, όπως και το Οικονομικό Επιμελητήριο παρακολουθούν  στενά την υπόθεση που αφορά την κατάρρευση της Τhomas Cook.

Από κοινού ο κ. Πάππου με τον πρόεδρο του τμήματος Δωδεκανήσου του ΟΕΕ κ. Κώστα Ζωγραφίδη, συνέταξαν υπόμνημα και το έστειλαν στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας την εφαρμογή μέτρων για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που έχουν πληγεί από τη χρεοκοπία του τουριστικού οργανισμού.

Οι δύο πρόεδροι ζήτησαν μέριμνα για τους εργαζόμενους αλλά και :
1) Απαλλαγή από την υποχρέωση απόδοσης ΦΠΑ για τα ανείσπρακτα τιμολόγια της Thomas Cook με ημερομηνία εκδόσεως από 1η Μαΐου 2019 έως και 22 Σεπτεμβρίου 2019. Αν αυτό δεν είναι εφικτό (ενδεχομένως επειδή ο ΦΠΑ έχει ήδη καταβληθεί), πρόβλεψη της δυνατότητας συμψηφισμού του αντίστοιχου ποσού με τον ΦΠΑ των επόμενων μηνών.
2) Ενεργοποίηση για την πτώχευση της Thomas Cook των προβλέψεων που περιλαμβάνονται στην υπ.αριθμ. 1170/2015 ΠΟΛ σχετικά με την έκπτωση επισφαλών απαιτήσεων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων λόγω πτώχευσης αλλοδαπών τουριστικών πρακτορείων.
3) Ένταξη στην ρύθμιση των 120 δόσεων ή σε άλλη ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών προς το δημόσιο (φόρων και εισφορών) που θα προκύψουν για την περίοδο Αυγούστου 2019 έως και Δεκεμβρίου 2019. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό να δοθεί μια περίοδος χάριτος τουλάχιστον 12 μηνών, για την καταβολή των συγκεκριμένων υποχρεώσεων.
4) Προστασία για χρονικό διάστημα ενός έτους των εταιρειών αυτών από τα τραπεζικά ιδρύματα, το κράτος και τους λοιπούς πιστωτές από την μη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους λόγω έλλειψη ρευστότητας που θα προκύψει.
5) Επιχορήγηση των επιχειρήσεων αυτών στον τομέα της προβολής και της διαφήμισής τους για την κάλυψη των κενών δωματίων και ακυρωμένων συμβολαίων που θα κληθούν να καλύψουν για την τουριστική περίοδο 2019-2020.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους σχολίασε και τα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από την κυβέρνηση.

Θέματα που αφορούν την ημερίδα για την ασφάλιση έναντι κινδύνων, την κατάρρευση του Τhomas Cook και την σύσταση οργανισμού διαχείρισης προορισμού θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΔ που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Συζήτηση θα γίνει και για την  προϋπολογισμό του ΕΒΕΔ .

 100 total views,  2 views today