Θέματα που «καίνε» όχι μόνο τους γιατρούς αλλά και τους πολίτες, θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στη γενική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Στην ημερήσια διάταξη της γενικής συνέλευσης , έχουν περιληφθεί θέματα που αφορούν την κάλυψη των κενών θέσεων στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία σε Ρόδο , Κάρπαθο, Καστελόριζο, Κάσο, Χάλκη,Σύμη και Τήλο.
Όπως δήλωσε στο skyrodos.gr o πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Ηλίας Τσέρκης λύση δεν έχει δοθεί και δεν έχουν καλυφθεί, οι κενές θέσεις στα κέντρα υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία της Ρόδου και των νησιών.

« Δεν έχουν καλυφθεί τα κενά στα ιατρεία και αυτό μας προβληματίζει πολύ. Θα αναφερθώ στο σοβαρό πρόβλημα που έχουμε κατά την ομιλία μου στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθολογίας που θα πραγματοποιηθεί από την προσεχή Τετάρτη εως την Κυριακή στο Ζάππειο», δήλωσε στο skyrodos.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ηλίας Τσέρκης.

Να σημειωθεί πως στο συνέδριο όπως είπε ο κ.Τσέρκης θα λάβει μέρος και ο κ. Μαριόλης που είναι επικεφαλής της επιτροπής που έχει συσταθεί με εντολή της κυβέρνησης για να παρουσιάσει τις προτάσεις της για την επίλυση του προβλήματος σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακόμη θα γίνει συζήτηση για το θεσμό του οικογενειακού γιατρού που είναι σε ισχύ αλλά στην περιοχή μας είναι σχεδόν μη κατορθωτό . Στην πραγματικότητα όπως επεσήμαναν γιατροί στο skyrodos.gr o θεσμός δεν υφίσταται στην περιοχή.

Τι δεν διαθέτει η Ρόδος

Ο οικογενειακός γιατρός είναι γενικός γιατρός ή παθολόγος. Σε ότι αφορά τον ανήλικο πληθυσμό ο οικογενειακός γιατρός είναι παιδίατρος.
Μπορούν οι οικογενειακοί γιατροί να συνταγογραφούν γενικές προληπτικές εξετάσεις και όσες προβλέπονται από την ειδικότητα τους. Για άλλες εξετάσεις παραπέμπει στον ειδικό γιατρό αντίστοιχης ειδικότητας.
΄Όταν υπάρχει περιστατικό που χρειάζεται φροντίδα από γιατρό συγκεκριμένης ειδικότητας πρέπει να δίνεται παραπεμπτικό από τον οικογενειακό γιατρό προς τον ιατρό της ειδικότητας΄.
Οι χρονίως πάσχοντες που τους παρακολουθεί γιατρός συγκεκριμένης ειδικότητας θα λαμβάνουν από τον οικογενειακό γιατρό μια ετήσια παραπομπή , εκτός αν χρειάζονται τις υπηρεσίες του οικογενειακού γιατρού για κάποιο άλλο θέμα.
Οι εγγραφή στο θεσμό υποστηρίζεται πως γίνεται σχετικά γρήγορα.
Ωστόσο όπως στην περιοχή μας που υπάρχει ένας μόνο γιατρός μπορούν οι πολίτες να εγγραφούν με τον ίδιο τρόπο σε γενικούς γιατρούς ή παθολόγους στα τοπικά κέντρα υγείας στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όπως τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία τα Περιφερειακά ή τα Τοπικά ιατρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ευχαριστήριο στον Πρωθυπουργό για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

Η ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης

Οικονομικός Απολογισμός 2018 & —-Οικονομικός Προϋπολογισμός 2019

Π.Φ.Υ. (Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία Ρόδου, Καρπάθου, Καστελόριζου, Κάσου, Χάλκης, Σύμης & Τήλου).
Ιδιωτικά Ιατρεία Π.Φ.Υ.

Οικογενειακός Ιατρός – Ενημέρωση & εξελίξεις.

Ιατροί Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ε.Σ.Υ. – Γ.Ν.Ρ., Νοσοκομειακή Περίθαλψη – Ζητήματα Νοσοκομειακών Ιατρών.

Ε.Φ.Κ.Α. Ασφαλιστικό – Τομέας Υγειονομικών.

Νέα Ιατρική Νομοθεσία Ιατρικών Συλλόγων και Π.Ι.Σ.

Γενική Συνέλευση Π.Ι.Σ. και εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Γενική Ενημέρωση & Τρέχοντα Θέματα.

 689 total views,  15 views today