Στη μονάδα covid του Νοσοκομείου Ρόδου νοσηλεύεται ένας ασθενής με κορωνοϊό, ενώ ερευνάται κι ένα ύποπτο περιστατικό, που μέχρι το μεσημέρι θα έχει ξεκαθαρίσει αν είναι θετικό ή όχι, όπως δήλωσε στον sky ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Γρηγόρης Ρουμάνης.

“Προς το παρόν είναι λίγα τα περιστατικά με κορωνοϊό στη Ρόδο. Αν δεν προσέξουμε όμως και δεν τηρούμε τα μέτρα, είναι εύκολο να ξεφύγει η κατάσταση, όπως πχ συμβαίνει στην Κάλυμνο ή τα αυξημένα κρούσματα που είχε τις προηγούμενες ημέρες η Κάρπαθος και έφθασαν τα 15 σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πρέπει να έχουμε την ίδια αγωνία και να μην επαναπαυθεί ο πληθυσμός, για να μην υπάρχει εξάπλωση των μολύνσεων”, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, ο κ. Ρουμάνης τόνισε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 3.800 εμβόλια στο Νοσοκομείο και η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά. Πρόσθεσε ότι γίνεται η δεύτερη δόση του εμβολίου της φαρμακευτικής εταιρίας Pfizer, για τους άνω των 80 ετών, τους υγειονομικούς και τα σώματα ασφαλείας.

Παράλληλα στο Κέντρο Υγείας Ρόδου γίνονται εμβολιασμοί με εμβόλια της Pfizer και στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου με εμβόλια της Astrazeneca. Αναφορικά με τα Κέντρα Υγείας Έμπωνας και Ιαλυσού, ο κ. Ρουμάνης επισήμανε ότι θα λειτουργήσουν σταδιακά για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Κανονικά συνεχίζεται η διαδικασία των εμβολίων και στην Κάρπαθο, όπως επισήμανε καταλήγοντας.

 962 total views,  2 views today