Στην Κάσο 32 άτομα έχουν τεθεί σε καραντίνα με κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση και τα απαραίτητα τεστ, μετά τα πέντε κρούσματα κορωνοϊού που βρέθηκαν στο νησί, τα τέσσερα στο Αρβανιτοχώρι κι ένα στις παρυφές Φρυ-Παναγιάς, ενώ το Σάββατο θα μεταβεί από την Κάρπαθο στην Κάσο και το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για μαζικούς ελέγχους.

Οι εστίες εντοπίζονται σε τρεις οικογένειες και έχουν νοσήσει ακόμη και μικρά παιδιά, όπως δήλωσε στον sky ο Δήμαρχος Μιχάλης Ερωτόκριτος. Μάλιστα επισήμανε πως τα κρούσματα ήταν εισαγόμενα από Κασιώτες που μετέβησαν για ιατρικούς λόγους στην Αθήνα και τη Ρόδο κι επιστρέφοντας βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Ειδικά για την μία περίπτωση ασθενούς, καθότι ήρθε σε επαφή με πολύ κόσμο  (συναλλαγή σε Τράπεζα, αγορές σε σούπερ μάρκετ) πριν βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, σήμανε συναγερμός για άμεση ιχνηλάτηση, μόλις έγινε γνωστό ότι ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα…

Πρόσθεσε δε ότι από την πρώτη στιγμή ήρθε σε επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον υπεύθυνο ιχνηλάτησης κ. Παπάζογλου για οδηγίες, ενώ ο Δήμος και το ΚΕΠ έκλεισαν μέχρι και τη Δευτέρα για απολυμάνσεις, μειώθηκαν τα δρομολόγια του λεωφορείου, ενώ συνεχίζονται τα τεστ στις πύλες εισόδου στο νησί και στους επαγγελματίες.

Τέλος, αναφορικά με τους εμβολιασμούς συνεχίσθηκαν κι εχθές και έχουν ήδη εμβολιασθεί 680 άτομα, ενώ το Σάββατο αναμένεται και η τελευταία φάση.

 447 total views,  2 views today