Ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Κάλυμνο, μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί τα τελευταία 24ωρα, αφού ο αριθμός των μολύνσεων έχει φθάσει τις 37.

Χθες με απόφαση του Δημάρχου Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη, έκλεισαν σχολικές μονάδες, λόγω διασποράς του ιού, ώστε να γίνει απολύμανση στους χώρους.

Όπως δήλωσαν στον sky οι Προϊστάμενοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Μπάμπης Ψαράς και Γιάννης Παπαδομαρκάκης, από σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων όπου κατεγράφησαν τα κρούσματα αναστέλλουν τη λειτουργία τους επί 10ήμερο κι επανέρχονται στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου Γεράσιμος Αποστολάτος μιλώντας στον sky επιβεβαίωσε ότι τα ενεργά κρούσματα στο νησί ανέρχονται σε 37 και από τη διασπορά του ιού έχουν προσβληθεί όλες οι ηλιακές ομάδες, με το νεότερο φορέα του ιού να είναι ένα βρέφος πέντε μηνών.

Ο κ. Αποστολάτος επισήμανε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει για δεύτερη φορά, αφού προσφάτως το νησί βγήκε από ένα σκληρό lockdown, απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους κατοίκους να πειθαρχήσουν στα μέτρα της πολιτείας, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού στην τοπική κοινωνία.

“Θα το ξεπεράσουμε και αυτό. Αρκεί να καταλάβει ο κόσμος οτι πρέπει να τηρεί τα μέτρα. Είμαστε σε επαφή και με το γραφείο του κ. Χαρδαλιά”, ανέφερε σχετικά.

Εντωμεταξύ με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Καλύμνου κ. Παίσιος, καλεί τους ιερείς και το προσωπικό των εκκλησιών, να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο ταχείας διάγνωσης το Σάββατο στις 2 το μεσημέρι, στα γραφεία της Μητροπόλεως, από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται, όπως αποκάλυψε χθες ο sky, ότι συνελήφθη ο ατίθασος 50χρονος ιερέας της Καλύμνου, που παρά τη δίμηνη αργία στην οποία τον έθεσε ο Μητροπολίτης, αψήφησε τις απαγορεύσεις και λειτούργησε κανονικά στην εκκλησία που έχει κλείσει επ’ αόριστον και μάλιστα παρουσία τουλάχιστον 10 υποστηρικτών του, που δεν φορούσαν μάσκες.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν να σταματήσει τη θεία λειτουργία και να τους ακολουθήσει, εκείνος όμως αρνήθηκε και παρέμεινε ταμπουρωμένος μέσα στο ναό ως το τέλος. Σχηματίσθηκε δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή και παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, και πρόστιμα των 300 ευρώ επιβλήθηκαν στους παριστάμενους υποστηρικτές του.

 477 total views,  4 views today