Θύματα λόγω καύσωνα θρηνεί η Ρόδος. Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών έχασαν τη ζωή τους τέσσερις συμπολίτες μας.Το γεγονός επιβεβαίωσε με δηλώσεις του  ο διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόρης Ρουμάνης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά πρόκειται για ανθρώπους ηλικίας άνω των 50 ετών.Ορισμένα από τα  περιστατικά χρειάστηκε να νοσηλευτούν στη ΜΕΘ όπου και κατέληξαν.

«Στη διάρκεια του καύσωνα έχουμε και αρκετές διακομιδές στο Νοσοκομείο. Πρόκειται για ανθρώπους υπερήλικες. Αυτό σημαίνει πως δεν πήραμε όλοι σοβαρά τις συνέπειες του καύσωνα και τη θερμοπληξία», δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου Καρπάθου  ο κ. Γρηγόρης Ρουμάνης .

Να σημειωθεί πως μόνο χθες εισήχθησαν στο ΓΝΡ με θερμοπληξία 40 άτομα.

Να σημειωθεί πως ένας από τους ανθρώπους που βρήκαν το  θάνατο στη Ρόδο, ήταν απασχολούμενος στον τουρισμό. Ηλικίας 54 ετών χωρίς ιδιαίτερα  προβλήματα υγείας. Η είδηση του θανάτου συγκλόνισε  τους συναδέλφους του που πριν μια  ημέρα ήταν στο τμήμα που εργαζόταν και συνομιλούσαν μαζί του ενώ την επομένη έμαθαν για το θάνατο του.

Ο κ. Ρουμάνης αναφέρθηκε και στα κρούσματα του κορονοιού που έχουν αυξηθεί. Στο νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύονται 30 άτομα .

Η δυνατότητα του νοσοκομείου είναι για νοσηλεία 70 ατόμων όπως είπε.

 9,512 total views,  5 views today