Έκτακτη σύσκεψη μετά την ανακοίνωση πτώχευσης του ταξιδιωτικού πράκτορα ThomasCook συγκάλεσε σήμερα πρωί ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, προκειμένου να υπάρξουν πρωτοβουλίες προστασίας της εικόνας και της οικονομίας του νησιού μας.

Παρέστησαν η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ντίνα Σβύνου, ο τουριστικός πράκτορας Σταμάτης Βουκουβαλίδης, στελέχη της δημοτικής αρχής, επιχειρηματίες του τουρισμού ενώ υπήρξε συνεχής τηλεφωνική επικοινωνία με τουριστικούς επιχειρηματίες του νησιού μας.
Ο Δήμος Κω αντέδρασε άμεσα, λόγω της σημαντικής παρουσίας του ThomasCook στην τουριστική οικονομία του νησιού μας και δηλώνει ετοιμότητα να βοηθήσει όπου υπάρχει δυνατότητα, όπως στην μετακίνηση τουριστών προς το αεροδρόμιο.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς σε δήλωσή του απηύθυνε έκκληση στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Κω, αλλά και στο σύνολο των εμπλεκομένων, να συνεχίσουν τη φιλοξενία των επισκεπτών του νησιού μας με τον καλύτερο τρόπο, να παράσχουν κάθε βοήθεια καi να διευκολύνουν την αναχώρησή τους από την Κω, ώστε να προστατευτεί η εικόνα του φιλόξενου νησιού μας στην τουριστική αγορά και στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα, ο Δήμος Κω θα ζητήσει με παρέμβασή του στην κυβέρνηση, οι συνεργαζόμενες με την ThomasCook επιχειρήσεις, να μη φορολογηθούν για ποσά που δεν εισέπραξαν λόγω πτώχευσηςτης εταιρείας.

Ο Δήμος Κω παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα προχωρήσει σε νέα σύσκεψη στη διάρκεια της ημέρας για επανεξέταση των εξελίξεων.

 404 total views,  2 views today