Περισσότεροι από 500 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες το τελευταίο δίμηνο. Μεγάλο μέρος επικεντρώθηκε στις σχολικές μονάδες.

Συνεχίστηκαν και τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο οι έλεγχοι για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων με πρωταρχικό γνώμονα την υγειονομική ασφάλεια.

Οι έλεγχοι που διενήργησαν οι επόπτες δημόσιας υγείας της Περιφέρειας το τελευταίο δίμηνο επικεντρώθηκαν κυρίως σε σχολεία, κυλικεία σχολείων και παιδικούς σταθμούς, με στόχο το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων αλλά και σε προνοιακές δομές, όπως μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ξενοδοχεία και Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Συνολικά οι έλεγχοι ανέρχονται σε 594.

Ειδικότερα, στα Δωδεκάνησα, από τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, διενεργήθηκαν 325 έλεγχοι και συγκεκριμένα:

Στη Ρόδο, σε σχολεία έγιναν 69 έλεγχοι, σε παιδικούς σταθμούς 31 έλεγχοι, σε κυλικεία σχολείων 17, σε προνοιακές δομές 13, σε ξενοδοχεία 50.

Στην Κω σε σχολεία έγιναν 15 έλεγχοι, σε κυλικεία σχολείων 5, σε προνοιακές δομές 1, σε ξενοδοχεία 5, σε καταστήματα υγειονομικούς ενδιαφέροντος 15.

Στη Σύμη σε σχολεία έγιναν 6 έλεγχοι, σε κυλικεία σχολείων 3, σε ξενοδοχεία 1, σε καταστήματα υγειονομικούς ενδιαφέροντος 4.

Στην Κάλυμνο σε σχολεία έγιναν 8 έλεγχοι, σε παιδικούς σταθμούς 2, σε προνοιακές δομές 2.

Στη Λέρο σε σχολεία έγιναν 7 έλεγχοι, σε παιδικούς σταθμούς 2, σε προνοιακές δομές 1, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος 13.

Στην Κάρπαθο σε σχολεία έγιναν 13 έλεγχοι, σε παιδικούς σταθμούς 2 έλεγχοι, σε κυλικεία σχολείων 2, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος 26.

Στην Αστυπάλαια σε σχολεία έγιναν, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έγιναν 8 έλεγχοι.

Για όλους τους παραπάνω ελέγχους αποστέλλονται στους ελεγχόμενους εκθέσεις ελέγχου.

 1,208 total views,  4 views today