Μήνυση κατά του Δήμου Ρόδου και του Δημάρχου για παράβαση καθήκοντος κατέθεσε ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών η εταιρία με την επωνυμία “Sig-Safe in Greece” και το διακριτικό τίτλο “SIG IKE”, η οποία εδρεύει στην Αθήνα κι εκπροσωπείται από το διαχειριστή της Σπυρίδωνα Γαβριήλ, κάτοικο Αθηνών για τα δύο δημοτικά ακίνητα “Έλλη” και “Ronda”.

Στη μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του εισαγγελέα κατά του Δήμου Ρόδου, κείμενου στη Ρόδο, επί της οδού Νέας Αγοράς 27-28, το οποίο εκπροσωπείται νόμιμα από το Δήμαρχο αυτού, αναφέρεται: “Μηνύω το κατωτέρο νομικό πρόσωπο όπως νόμιμα εκπροσωπείται διότι τέλεσε την παρακάτω περιγραφόμενη ποινικά κολάσιμη πράξη και δη της παράβασης καθήκοντος (άρθρο 259 ΠΚ) και παρακαλώ για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του ιδίου ή όποιου εμπλεκόμενου στην άδικη πράξη προσώπου…. Αιτούμαι την ποινική δίωξη του μηνυόμενου ως και κάθε εμπλεκόμενου τυχόν συμμετόχου και την κατά νόμο τιμωρία του”.

Όπως περιγράφεται, ο Δήμος Ρόδου έχει στην πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή του ένα διώροφο ακίνητο, αποτελούμενο από ισόγειο και πρώτο όροφο, κείμενο επί της πλ. Κουντουριώτη 6, επονομαζόμενο ως κτίριο “ΕΛΛΗ”.

Στο ισόγειο του κτιρίου λειτουργεί ως κέντρο διασκέδασης το “Έλλη” και στον πρώτο όροφο το Ronda.

Σύμφωνα με όσα είπε στον sky η δικηγόρος της εταιρίας κυρία Λημνιού, από τη στιγμή που έληξαν οι μισθώσεις και των δύο καταστημάτων στις 30/5/2019 και 30/6/2019 αντίστοιχα, ένα χρόνο και πλέον δηλαδή, κι εφόσον έχει επέλθει το χρονικό διάστημα της μίσθωσης και δεν έχει γίνει δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός, πως δύναται να εξακολουθούν να συνεχίζουν τη χρήση τους οι δύο μισθωτές, χωρίς να έχει παραταθεί η διάρκειά τους.

Μάλιστα έκανε λόγο και για προκλητικά μισθώματα, του μεν πρώτου ορόφου στο ποσό των 6.600 € και του ισογείου στα 2.500 €. Η κυρία Λημνιού ισχυρίσθηκε ότι πήρε απάντηση από το Δήμο Ρόδου ότι δεν έχουν γίνει εκ νέου συμβάσεις.

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΙΚΗΣ

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Ρόδου Στράτος Καρίκης κληθείς να σχολιάσει στον sky το θέμα, είπε ότι από δική του πληροφόρηση και με έγγραφα που έχει, οι συμβάσεις έχουν ανανεωθεί, ενώ τόνισε ότι κακώς στρέφεται και κατά του Δήμου και κατά του Δημάρχου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει τίποτα κρυφό και τίποτα κάτω από το τραπέζι.

“Σαν δικηγόρος θα έπρεπε να ξέρει ότι ο Δήμαρχος δεν έχει καμία ευθύνη, μία εταιρία που είναι σε καθεστώς εκκαθάρισης και έχουν διορισθεί εκκαθαριστές, νόμιμοι εκπρόσωποι για κάθε ενέργεια είναι οι εκκαθαριστές. Άρα κακώς στρέφεται κατά του Δήμου. Ο Δήμος είναι μέτοχος και όχι εκκαθαριστής και λεπτομέρειες θα μπορούσαν να δώσουν οι ίδιοι. “Διοικητικό Συμβούλιο” αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι οι τρεις εκκαθαριστές, που τους δίνει και το δικαίωμα να ανανεώσουν συμβάσεις”, είπε σχετικά ο κ. Καρίκης, ενώ καταλήγοντας σημείωσε ότι μπορεί να γίνει αλλαγή των εκκαθαριστών, αν νομίζουν ορισμένοι ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

 3,475 total views,  4 views today