Η σεζόν του 2021 θα στηριχθεί στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής με την Ελλάδα να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας των προορισμών για τον όμιλο, ο οποίος ετοιμάζεται να προσφέρει για το καλοκαίρι το 80% (σε σχέση με την περίοδο προ πανδημίας) των αεροπορικών ‘’πακέτων’

Μεταβατική χρονιά, με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο για τη θερινή σεζόν θα είναι το 2021 για τον ευρωπαϊκό τουρισμό. Η πρόβλεψη έρχεται από την TUI, τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό οργανισμό της Ευρώπης με το μεγαλύτερο μερίδιο και στη χώρα μας -αφού διακινεί στην Ελλάδα περί τα 3 εκατ. τουριστών από τις αγορές όπου δραστηριοποιείται, με τη μερίδα του λέοντος να προέρχεται από τη Γερμανία- ο οποίος έλαβε στις 4 Ιανουαρίου κι επισήμως το ‘’πράσινο φώς’’ από την Κομισιόν για το νέο πακέτο ενίσχυσης, το τρίτο κατά σειρά, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το γερμανικό σχέδιο για τη συνεισφορά έως και 1,25 δισ. ευρώ στην ανακεφαλαιοποίηση της TUI AG (TUI), της μητρικής εταιρείας του ομίλου TUI, ως μέρος ενός ευρύτερου πακέτου στήριξης, που εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις σε συνέχεια και των σχετικών ανακοινώσεων που είχαν γίνει μέσα στο Δεκέμβριο για το τρίτο πακέτο στήριξης λόγω της πανδημίας.

Χθές πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας στο Ανόβερο για τις σχετικές εγκρίσεις, με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Fritz Joussen να εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος από την στιγμή «που υπάρχουν αξιόπιστα τεστ που μπορούν να δημιουργήσουν ασφαλείς ταξιδιωτικούς ‘’διαδρόμους’’ ενώ προχωρούν και τα προγράμματα εμβολιασμών ανά τον κόσμο. Και οι δύο αυτές παράμετροι θα βοηθήσουν στην επιστροφή στην ανάκαμψη για τον τουρισμό και ειδικά ο τουρισμός μπορεί να αξιοποιήσει σε μεγαλύτερο βαθμό τα τεστ ακόμη και κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου. Απευθύνω Απευθύνω έκκληση στην ΕΕ και στις κυβερνήσεις των κρατών μελών για περισσότερα τεστ πρίν την αναχώρηση των τουριστών για άμεσα αποτελέσματα, αντί για το μέτρο της επιβολής καραντίνας».

Η σεζόν του 2021 θα στηριχθεί στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής με την Ελλάδα να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας των προορισμών για τον όμιλο, ο οποίος ετοιμάζεται να προσφέρει για το καλοκαίρι το 80% (σε σχέση με την περίοδο προ πανδημίας) των αεροπορικών ‘’πακέτων’’. Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρος και Πορτογαλία είναι στους βασικούς προορισμούς για τον όμιλο στο κομμάτι της κρουαζιέρας. Η τουριστική βιομηχανία δε θα ‘’πιάσει’’ τα νούμερα του 2019 μέχρι το 2022 και η φετινή χρονιά, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας θα είναι μεταβατικό λόγω του αναμενόμενου, αδύναμου πρώτου εξαμήνου του έτους.

Ο κ. Joussen δεν παρέλειψε μάλιστα να χαρακτηρίσει ‘’κανονική’’ την καλοκαιρινή σεζόν του 2021 με το μεγαλύτερο όγκο των πτήσεων στις μεσογειακές αγορές- μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- να συγκεντρώνεται το δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου, περισσότερο όπως φαίνεται σε σχέση με άλλες χρονιές.

Ο διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού στην Ευρώπη εξέφρασε και τη συγγνώμη για λογαριασμό του ομίλου από τους συνεργάτες, τα ταξιδιωτικά γραφεία και τους πελάτες του λόγω των καθυστερήσεων σε σχέση με την επιστροφή χρημάτων από τις ακυρώσεις λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιστροφή χρημάτων καθυστέρησαν σε πολλές περιπτώσεις μεγαλύτερες καθυστερήσεις από ό,τι θα θέλαμε, αφού ουδείς μπορούσε να φανταστεί την ακύρωση τόσων πολλών ταξιδίων ταυτόχρονα. Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος βρέθηκε στο στόχαστρο και των Ελλήνων ξενοδόχων λόγω της μετάθεσης των πληρωμών του 2020 για το 2021.

 870 total views,  4 views today