Ανανέωση:

Παραμένει η απειλή του κορονοϊού στη χώρα μας και η ενεργοποίηση ειδικού σχεδίου για την εξάλειψη των συνεχών κρουσμάτων των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα κατά 15 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ που συνολικά μετράει 2.952 κρούσματα και 180 θανάτους.

Εν τω μεταξύ, ο ΕΟΔΥ συνεχίζει το πρόγραμμα εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου, από πλωτές ομάδες. Η δεύτερη σχετική δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την AXION HELLAS από σήμερα και για μία εβδομάδα, με επισκέψεις σε 16 νησιά του Αιγαίου και στα Δωδ/σα αφορά τα Λέβιθα, Πάτμο, Αγαθονήσι, Αρκιούς, Λειψούς, Ψέριμο, Τήλο, Καστελλόριζο και Χάλκη.

Πάντως, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ τονίζουν την ανάγκη στελέχωσης των υγειονομικών μονάδων των νησιών, επισημαίνοντας ότι πολλές εξ αυτών απλώς προσφέρουν πρώτες βοήθειες και λειτουργούν ως Κέντρα Διακομιδών, λόγω της έλλειψης προσωπικού. «Υπάρχουν σε νησιά νοσοκομεία που λειτουργούν με έναν ή κανέναν γιατρό σε βασικές ειδικότητες. Υπάρχουν Κέντρα Υγείας σε νησιά που αδυνατούν να στηρίξουν την 24ωρη λειτουργία τους», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει, «λόγω των ειδικών συνθηκών και αυξημένων κινδύνων οι υγειονομικές μονάδες φέτος θα πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής για την προστασία των επισκεπτών, μόνιμων κατοίκων και υγειονομικών».

 499 total views,  2 views today