Ανανέωση:

45 ημέρες έχουν συμπληρωθεί από το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς της Ελλάδας, γεγονός που επέτρεψε και την εισαγωγή περισσότερων από 700 νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τα 743 εντοπίστηκαν είτε στις πύλες εισόδου, είτε εισήλθαν στη χώρα και διαγνώστηκαν μετά από μερικές ημέρες.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που ανακοινώθηκαν είναι 65, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4.401, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 204 θάνατοι. Επτά ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στο μεταξύ δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού βρέθηκε στην Κάλυμνο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από τα 12 δείγματα ατόμων που ιχνηλατήθηκαν από τις επαφές του πρώτου κρούσματος, βρέθηκε το ένα θετικό, ενώ τα υπόλοιπα αρνητικά.

Το θετικό δείγμα ανήκει σε νεαρό που δεν έχει σχέση με το οικογενειακό περιβάλλον της 19χρονης, που εμφάνισε πρώτη τα συμπτώματα του COVID-19.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Κάλυμνο, υπό τον Δήμαρχο, τον Έπαρχο και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, λόγω της ανησυχίας που έχει προκύψει μετά το δεύτερο κρούσμα. Και οι δύο (19χρονη και νεαρός) βρίσκονται σε κατ’ οίκον νοσηλεία.

 635 total views,  2 views today