Η παραλλαγή Όμικρον  όχι μόνο έχει σημάνει την εκτόξευση του αριθμού των κρουσμάτων τουκοροναϊού   αλλά και τη μεγάλη αύξηση των διακομιδών που χρειάζεται να κάνει το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία.

Ο  Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, τόνισε με δηλώσεις του  ότι σε 1.100 αυξήθηκαν οι διακομιδές με το ΕΚΑΒ, ενώ στην Αττική από 80 περιστατικά το 24ωρο έφτασαν τα 200 μετά τις γιορτές.

«Κυρίως καλούν το 166 άτομα που έχουν πολλές ημέρες πυρετό. Διαθέτουμε 55 ασθενοφόρα στα επείγοντα πρωί – απόγευμα στην Αττική και 35 τη νύχτα όπου είναι πιο δύσκολη η κατάσταση. Μετά από κάθε μεταφορά ακολουθεί απολύμανση, διαδικασία χρονοβόρα που προκαλεί καθυστερήσεις», πρόσθεσε ο κ. Μαθιόπουλος.

Για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Για συναδέλφους ανεμβολίαστους που είναι σε αναστολή και από τα τέλη Μαρτίου κινδυνεύουν να μείνουν εκτός εργασίας ο Γιώργος Μαθιόπουλος τόνισε:

«Ήδη έχουν προσφέρει στο πρώτο κύμα και είναι απαράδεκτο να απολυθούν. Πρέπει όμως να εμβολιαστούν όλοι, κυρίως οι συνάδελφοι. Λίγοι είναι οι ανεμβολίαστοι στην Αττική, περίπου στο 3%», είπε, καταλήγοντας: «Πρέπει να τους έχουμε δίπλα μας γιατί τους χρειαζόμαστε. Δεν ξέρω για ποιους λόγους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο».

Πηγή: in.gr

 

 265 total views,  4 views today