Ανανέωση:

Εξέγερση φαίνεται ότι έκαναν το μεσημέρι  οι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες που κρατούνται στο Λιμεναρχείο της Ρόδου.

Όπως φαίνεται από το οπτικό υλικό και το βίντεο είχαν  ανέβει στην ταράτσα του κτιρίου και ανάρτησαν  χαρτιά με τα αιτήματα τους. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τα 62 άτομα που είχαν αποβιβαστεί πριν από λίγο καιρό στη Νότια Ρόδο και μεταφέρθηκαν στο κέντρο.

Αρχικά είχε κριθεί ότι έπρεπε να μεταφερθούν στη δομή που λειτουργεί στα Παλαιά Σφαγεία. Ζητήθηκε όμως να κρατηθούν στο Λιμεναρχείο Ρόδου μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και να μεταφερθούν στην Ηπειρωτική χώρα. ΄Όμως κατέλαβαν την υπηρεσία που στην ουσία τους φιλοξενεί.

Στο ένα από τα βίντεο ακούγονται να φωνάζουν freedom στα αγγλικά. Ζητούν την ελευθερία τους δηλαδή να πάψουν να κρατούνται στο Λιμεναρχείο και να αφεθούν ελεύθεροι.

Διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν φεύγουν από τη Ρόδο ενώ υποστήριξαν ότι τους κρατούν με το …ζόρι.

Με τις κατάλληλες ενέργειες κατέβηκαν πάντως από την οροφή του Λιμεναρχείου.

Ωστόσο φασαρία έγινε και μεταξύ των παράτυπων μεταναστών που φιλοξενούνται στα Παλαιά Σφαγεία.  Στην ουσία και αυτοί εξεγέρθηκαν. Μάλιστα ένας από τους μετανάστες τα έβαλε με τον πρόεδρο των CBR κ. Ντίνο Μαντικό γιατί του είπε να καθίσει ήσυχα.

 

 

 274 total views,  2 views today