Το Λιμεναρχείο Σύμης επισκέφθηκε χθες (4/9) ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψής του στο εν λόγω νησί και στη Ρόδο.

«Στα στελέχη του Λιμενικού στο Αιγαίο ανήκει και αξίζει ένα διπλό ευχαριστώ. Πρώτον, γιατί με την υπερπροσπάθεια τους, ημέρα και νύχτα, προστατεύουν αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα μας. Όπως γνωρίζετε οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί πάνω από 80%», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο υπουργός.

Και συνέχισε, με αφορμή την επίσκεψή του στη Σύμη: «Δεύτερον, γιατί πέρα από τα πολλά και σημαντικά καθήκοντα τους, ανέλαβαν και πραγματοποίησαν με επιτυχία τους ελέγχους κατά την επιβίβαση των επιβατών, συμβάλλοντας ώστε να έχουμε ένα ασφαλές και καλό καλοκαίρι».

Χθες, ο Πλακιωτάκης από το νησί της Ρόδου έκανε λόγο για 79 εκατ. ευρώ σε λιμενικές υποδομές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις στο Νότιο Αιγαίο.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος αναφέρονται τα ακόλουθα:

Το λιμεναρχείο Σύμης επισκέφθηκε χθες ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

“Στα στελέχη του Λιμενικού στο Αιγαίο ανήκει και αξίζει ένα διπλό ευχαριστώ.

Πρώτον γιατί με την υπερπροσπάθεια τους ημέρα και νύχτα προστατεύουν αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα μας. Όπως γνωρίζετε οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί πάνω από 80%.

Δεύτερον, γιατί πέρα από τα πολλά και σημαντικά καθήκοντα τους, ανέλαβαν και πραγματοποίησαν με επιτυχία τους ελέγχους κατά την επιβίβαση των επιβατών, συμβάλλοντας ώστε να έχουμε ένα ασφαλές και καλό καλοκαίρι.”

 131 total views,  6 views today