Στην κατάμεστη αίθουσα της Πνευματικής Εστίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κω – Νισύρου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι 3 Μαρτίου στην Κω η ομιλία του τ. Υφυπουργού Πολιτισμού-Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, με θέμα « Η Τουριστική Ανάπτυξη της Κω. Οι ευθύνες όλων μας» παρουσία υποψηφίων δημάρχων, δημοτικών συμβούλων καθώς και του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Γλυνού, του Μητροπολίτη Κω και άλλων επισήμων.

Στην ομιλία του ο κ. Νικητιάδης αφού παρουσίασε στατιστικά στοιχεία για τον τουρισμό σε ολόκληρο τον κόσμο, την Ευρώπη, την Ελλάδα, το Ν. Αιγαίο και ειδικότερα την Κω, ανέλυσε τις απόψεις του για τις δυνατότητες της Κω, να σταθεροποιηθεί ως Τρίτος τουριστικός προορισμός  της χώρας και να καταστεί ο πρώτος προορισμός για τον Ιατρικό Τουρισμό πανελληνίως.

Ο π. Βουλευτής, παρουσιάζοντας ιστορικά στοιχεία, ενημέρωσε τους παριστάμενους για την δραστηριότητα του Ασκληπιείου και του Ιπποκράτη του Κώου, κατά τον 5ο αιώνα π.χ όπου η Κως αποτελούσε για την εποχή της Κέντρο Ιατρικού Τουρισμού με τους ασθενείς του Ιπποκράτη και τους συνοδούς τους, Κέντρο αθλητικού τουρισμού με τους αγώνες που διεξήγοντο στην Κω με αθλητές από όλα τα μικρά και μεγάλα Ασκληπιεία της χώρας και Κέντρο θρησκευτικού τουρισμού με τους εκατοντάδες πιστούς που επισκέπτονταν την Κω για να κάνουν αφιερώματα στον θεό Ασκληπιό.

Στις προτάσεις του κ. Νικητιάδη για την ανάγκη δημιουργίας ενός φορέα που θα διαχειρίζεται την ανάδειξη, προβολή και marketing του τουριστικού προϊόντος της Κω καθώς και στην κατάρτιση ενός αναπτυξιακού σχεδίου για τον τουρισμό συμφώνησαν όλοι οι ομιλητές που έλαβαν μέρος στη μακρά συζήτηση που ακολούθησε μετά την ομιλία του κ. Νικητιάδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ατόμων που παρέστησαν στην μεγάλη συγκέντρωση για την ομιλία του κ. Νικητιάδη ήταν πολλοί ξενοδόχοι, πράκτορες και εκπρόσωποι όλων των φορέων του τουρισμού που έλαβαν μέρος στη συζήτηση που ακολούθησε της ομιλίας.

 444 total views,  2 views today