Στην απλοποίηση των διαδικασιών για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας προχωρά η κυβέρνηση, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Η κίνηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των συνθηκών έκτακτης ανάγκης που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Στην ΚΥΑ προβλέπεται η προσκόμιση μόνο των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να υπογραφούν και να προχωρήσουν γρήγορα οι συμβάσεις παραχώρησης για την εκμετάλλευση παραλιών.

Τα πάνω – κάτω φέρνει το νομοσχέδιο του Υπουργείο Τουρισμού που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή για τις «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη» καθώς με το άρθρο 46 για τη χρήση των παραλιών και ειδικότερα για τις περιπτώσεις όπου έχουν σημειωθεί καταλήψεις, για εποχιακή χρήση αποκλείονται από οποιαδήποτε διαγωνισμό.

Σύμφωνα με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο ο αυθαίρετος κάτοχος, ο σύζυγός του, οι συγγενείς του εξ αίματος και εξ αγχιστείας μέχρι το δεύτερο βαθμό, καθώς και οι ομόρρυθμες ή ετερόρρυθμες εταιρείες ή ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες, στις οποίες μπορεί να μετέχει πάνω από 50% δεν θα μπορεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό και επομένως αποκλείεται από οποιαδήποτε παραχώρηση αιγιαλού, παραλίας, κλπ για χρονικό διάστημα πέντε ετών.

 3,123 total views,  2 views today