Η  επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», όπως είχε ονομαστεί την Άνοιξη, το πρόγραμμα των εμβολιασμών  θα ξεκινήσει και πάλι να «τρέχει» στα νησιά, προκειμένου οι νησιώτες να κάνουν την αναμνηστική δόση.

Οι πληροφορίες του in.gr αναφέρουν πως ο εμβολιασμός στα νησιά συνεχίζεται κανονικά, ωστόσο θα υπάρξει ένα πιο συγκεκριμένο πρόγραμμα προκειμένου να εμβολιαστούν  fast track οι πολίτες με την αναμνηστική δόση.

Έτσι όσοι μένουν σε νησιά με μεγάλο αριθμό κατοίκων θα μπορούν προσέρχονται στα νοσοκομεία και τις υγειονομικές δομές προκειμένου να κάνουν την αναμνηστική δόση, ενώ στα μικρά νησιά έχει ήδη ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατοίκων και των εργαζομένων και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο με τρεις εβδομάδες.

Σημειώνεται πως η εμβολιαστική κάλυψη είναι μεγάλη, καθώς σύμφωνα και με τον επιδημιολογικό χάρτη, αυτή ξεπερνά το 65% σχεδόν σε όλα τα νησιά της χώρας.

Κι ενώ δίνεται έμφαση στην επιτάχυνση των εμβολιασμών με τρίτη δόση, ώστε να μην υπάρχουν περισσότερες «τρύπες» στο τείχος ανοσίας όσο μπαίνουμε στον βαθύ χειμώνα, κυβέρνηση και επιστήμονες θα ξεκινήσουν από σήμερα να παρατηρούν την αποδοτικότητα των νέων μέτρων.

Πηγή: in.gr

 123 total views,  2 views today