Ανανέωση:

Έλληνες και ξένοι διακεκριμένοι χειρουργοί τραύματος, Επειγοντολόγοι και ιατροί άλλων ειδικοτήτων από 10 χώρες με μεγάλη ακαδημαϊκή και πρακτική εμπλοκή στην παροχή επείγουσας ιατρικής φροντίδας μετά από καταστροφικά γεγονότα, συμμετείχαν σήμερα στη διακλαδική άσκηση στο λιμάνι της Ρόδου.

Την ευθύνη για την πραγματοποίηση της άσκησης είχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Λιμεναρχείο Ρόδου, η 95η ΑΔΤΕ, η Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, το ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής, το Σώμα Σαμαρειτών του Ελληνικού και άλλοι  φορείς.

Η σημερινή άσκηση όπως και η αυριανή εντάσσονται στις παράλληλες εκδηλώσεις του 9ου Συνεδρίου Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών.

Ήταν λίγο μετά τις 12 όταν σήμανε συναγερμός μετά από τρομοκρατικό κτύπημα σε πλοίο. Στο χρόνο που προβλέπεται στρατός αστυνομία λιμενικό πυροσβεστική έδρασαν ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση άμεσα. Συνέδραμαν επίσης ώστε να εξέλθουν οι τραυματίες από το πλοίο.

Στη διακλαδική άσκηση σήμερα στο λιμάνι της Ρόδου με αντικείμενο τη διαχείριση τρομοκρατικού χτυπήματος εν πλω αναφέρθηκε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νϊκος Παπαευσταθίου.

“Βρίσκομαι εδώ με την ιδιότητα του προέδρου του ΕΚΑΒ. Είναι σημαντικό αυτό που έγινε εδώ δηλαδή η συμμετοχή διαφορετικών φορέων σε μια μεγάλη άσκηση. Από τη στιγμή που βρίσκουμε κοινή γλώσσα να μιλήσουμε στις ασκήσεις είναι πολύ θετικό”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαευσταθίου μετά την άσκηση.

Στη βούληση να ιδρυθεί και να λειτουργήσει στη Ρόδο κέντρο εκπαίδευσης των φοιτητών αναφέρθηκε ο Εμμανουήλ Πικουλής καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
“Η άσκηση πήγε πολύ καλά . Θέλουμε να βοηθήσουμε πολύ και αυτό το νησί με την ίδρυση κέντρου εκπαίδευσης διαχείρισης φυσικών καταστροφών”, δήλωσε.

 

 176 total views,  2 views today