Από το iefimerida.gr

Επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για τον μεσογειακό κυκλώνα, το ασυνήθιστο αυτό καιρικό φαινόμενο που εμφανίστηκε στον ελληνικό χώρο.

Ο στρόβιλος δεν έχει ξεκινήσει να κινείται σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οπότε είναι ακόμα δύσκολο να προβλεφθεί η ακριβής του πορεία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, οι περιοχές που θα βρεθούν στο πέρασμά του κυκλώνα από το βράδυ της Παρασκευής, είναι η Πελοπόννησος, η Κρήτη, οι Κυκλάδες, η Ανατολική Στερεά και η Εύβοια αλλά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα το Σάββατο θα πλήξουν την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανότατα και την Αττική.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και νότια Πελοπόννησο.

Τα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται θα είναι έντονα και ασυνήθιστα για τη χώρα μας, αλλά δεν θα είναι ακραία, είπε στο ΣΚΑΪ ο Ευθύμιος Λέκκας καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εξήγησε ότι ο κυκλώνας αποδυναμώνεται στη στεριά καθώς τροφοδοτείται από τη θάλασσα, για αυτό συνοδεύεται από μεγάλα κύματα.

Κάλεσε τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται σημειώνοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή καθώς υπάρχουν οι προειδοποιήσεις.

[jm-live-blog title=”” description=””]

 220 total views,  2 views today