Με μία σαρκαστική ανακοίνωση η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και νέο υπουργό Τουρισμού σλόγκαν, θέλοντας να υποβαθμίσει το επιχειρούμενο νέο άνοιγμα Τσίπρα στην κεντροαριστερά.

Το επιχειρούμενο νέο άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα στην κεντροαριστερά με την υπουργοποίηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου σαρκάζει προκειμένου να το υποβαθμίσει, η Νέα Δημοκρατία.

“Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία και ο απόδημος ελληνισμός που αγωνιούσαν τους τελευταίους μήνες για την τύχη του Θανάση του Θεοχαρόπουλου σήμερα νιώθουν επιτέλους ανακουφισμένοι. Του προτείνουμε να υιοθετήσει ως νέο σλόγκαν στο υπουργείο Τουρισμού που αναλαμβάνει το ‘live your myth in Syriza’”, αναφέρει ειδικότερα η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωση της.

Με το προτεινόμενο σλόγκαν “ζήσε το μύθο σου στο ΣΥΡΙΖΑ” η ΝΔ θέλει βεβαίως και να στηλιτεύσει τη μετακίνηση του κ.Θεοχαρόπουλου από το Κίνημα Αλλαγής στην κυβερνητική πλειοψηφία μετά τη διαγραφή του από τη Φώφη Γεννηματά λόγω της απόφασης του να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η ΔΗΜΑΡ είναι βεβαίως ένας πολύ μικρός σχηματισμός με ελάχιστο εκλογικό αποτύπωμα, ωστόσο η μάχη γύρω από αυτή γίνεται για το συμβολισμό και τις εντυπώσεις κυριαρχίας στο χώρο της κεντροαριστεράς. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ, είχε κάνει λόγο για διαγραφή της ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ με τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά πως δεν διεγράφη η ΔΗΜΑΡ αλλά ένας βουλευτής. Ούτε ήταν τυχαία η διελκυστίνδα στη συνέχεια για το εάν φεύγει ή μένει η ΔΗΜΑΡ στο ΚΙΝΑΛ, με άλλα στελέχη να αποχωρούν άλλα να δηλώνουν ότι μένουν, μέχρι την απόφαση της ελεγχόμενης από Θεοχαρόπουλο ΚΕ της ΔΗΜΑΡ στις 10 Φεβρουαρίου για αποχώρηση, υπέρ της οποίας ψήφισε το 65% του οργάνου.

Η ΝΔ βεβαίως έχει κάθε λόγο να επιθυμεί να ανακόψει την προσπάθεια Τσίπρα να κυριαρχήσει στο χώρο της κεντροαριστεράς και με αυτή την εξόχως σαρκαστική ανακοίνωση υποβαθμίζει την υπουργοποίηση Θεοχαρόπουλου ως μία κίνηση προσωπικού βολέματος και συναλλαγής. Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξάλλου εξαρχής είχαν ισχυριστεί ότι βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης που στήριξαν τη συμφωνία των Πρεσπών το έκαναν με ανταλλάγματα θώκους και θέσεις στην κυβέρνηση και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό ισχυρίζονται οι γαλάζιοι ότι επιβεβαιώθηκε εκ νέου με τη συμμετοχή του κ.Θεοχαρόπουλου στην κυβέρνηση, στη θέση της Έλενας Κουντουρά, η οποία όπως και ο διάδοχος της αποχώρησε από το κόμμα της, τους ΑΝΕΛ, με αφορμή το Σκοπιανό, και θα είναι υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Το ΚΙΝΑΛ

Με ένα σύντομο, αλλά άκρως αιχμηρό σχόλιο αντιδρά το Κίνημα Αλλαγής στην τοποθέτηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου στο υπουργείο Τουρισμού.

«Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε. Ο τουρίστας βρήκε τον προορισμό του» γράφει το Γραφείο Τύπου του κόμματος στην ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο ο κ. Θεοχαρόπουλος διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, λόγω της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ οριστικοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2019. Από τις 6 Απριλίου το κόμμα συμμετέχει στην Προοδευτική Συμμαχία, στο πλαίσιο της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για συμπόρευση με το ΣΥΡΙΖΑ στη βάση προγραμματικής συμφωνίας που συνάφθηκε μεταξύ των δύο κομμάτων.