Με το σύνθημα ” Αλλάζουμε τη Σύμη για όλους” ξεκίνησε σήμερα τον προεκλογικό του αγώνα, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Ηλίας Τσαβαρής.
Η εκδήλωση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του έγινε στο ξενοδοχείο Plàza. Το παρόν έδωσαν ο βουλευτής της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, ο τέως βουλευτής κ. Βασίλης Υψηλάντης, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κ. Μαρία Αγγέλου,ο αντιπεριφερειάρχης Φιλ. Ζαννετίδης,η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος κ. Χ. Γιασιράνη, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μιχάλης Μπαριανάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μανώλης Κουνάκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κ. Μιλτιάδης Παγκάς, από τη ΝΟΔΕ ο κ. Γλεντής και άλλα στελέχη,  η κ. Ρένα Μαντικού, ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος κ. Μανωλης Κουνάκης , η κα. Έλενα Κουνάκη, ο πρόξενος της Ιταλίας στη Ρόδο κ. Νίκος Φαρμακίδης, ο διευθυντής του Λιμενικού Ταμείου κ. Μανώλης Αντώνογλου δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και πολίτες που θέλησαν να ακούσουν τον υποψήφιο δήμαρχο.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ηλίας Τσαβαρής άσκησε σκληρή κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή κάνοντας λόγο για μιζέρια και αυταρχισμό.

” Η Σύμη έχει βαριά ιστορία και όνομα και κανείς δεν μπορεί να την υποβαθμίσει . Εμείς λέμε όχι στη μιζέρια . Όχι στις πολιτικές διακρίσεων σε βάρος των πολιτών του νησιού”, είπε ο κ. Τσαβαρής και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι δεν αποδέχεται επενδύσεις στο νησί .

“Η δημαρχία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Έχουμε να κάνουμε με απαράδεκτες καθεστωτικές νοοτροπίες που ανήκουν σε άλλες εποχές. Εμείς κοιτάμε το μέλλον για το καλό της Σύμης με προτάσεις πρόγραμμα και όραμα” , τόνισε

ο κ. Τσαβαρής και πρόσθεσε ότι σε λίγο καιρό θα γίνει και η παρουσίαση του προγράμματος του.

Παρουσιάζοντας τους στόχους του είπε ότι θα δοθεί έμφαση στην καθημερινότητα . Ειδικά για την καθαριότητα στόχος είναι η Σύμη να γίνει πρότυπο.

Επίσης θα υπάρξει ανάπτυξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού.

” Έχουμε φιλόδοξο πρόγραμμα για τον τουρισμό. Θέλουμε να σπάσει η απομόνωση του νησιού. Επιδιώκουμε την ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Ακόμη να γίνει άνοιγμα και σε άλλες τουριστικές αγορές. Να μη μένουμε μόνο στην τουρκική”, είπε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Ο κ. Τσαβαρής κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι παρέλαβε ένα καλά οργανωμένο ιατρείο και το διέλυσε.

Δεν θέλουμε να φέρουν γιατρούς ένα μήνα πρίν τις εκλογές. Θέλουμε μόνιμο ιατρικό προσωπικό”, είπε.

Αναφορά έκανε ο κ. Τσαβαρής για το κομμάτι του προγράμματος του που αφορά την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης. Έκανε λόγο λόγο για την αναβάθμιση των χώρων υποδομής.

Ο κ. Τσαβαρής θέλει όπως είπε ένα Δήμο-Πιλοτο και στον τομέα του πολιτισμού. Μίλησε όμως και για τον αθλητισμό.

“Προχωράμε μπροστά με σκληρή δουλειά με πρόγραμμα και λαϊκή συμμετοχή. Κοιτάμε μπροστά. Αλλάζουμε τη Σύμη για όλους” κατέληξε.

Ο κ.Τσαβαρής παρουσίασε και τους τέσσερις πρώτους υποψηφίους της παράταξης του που είναι οι:
Μερκούρης Λεριάς
Γιώργος Τσίγκος
Μαρία Αρφαρά Κακκακιού
Πανορμίτης Πέτρου.

Στους δικούς ρυθμούς η ΝΟΔΕ

Ωστόσο στα ” πηγαδάκια” των στελεχών της ΝΟΔΕ, πριν την έναρξη της ομιλίας θέμα συζήτησης ήταν οι διαγραφές των επόμενων στελεχών της ΝΔ που έχουν διαφορετική άποψη ως προς την επιλογή του κόμματος για την Περιφέρεια.

Ετοιμάζεται εν ολίγοις  ” μαύρη” λίστα με τους διαφωνούντες που δεν θα μείνουν στο κόμμα.

 594 total views,  2 views today