Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-Κως 2023, Μηνάς Κιάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Οι συνεχείς διακοπές της υδροδότησης στην Κέφαλο, αναδεικνύουν τις ευθύνες αλλά και την ανεπάρκεια της σημερινής δημοτικής αρχής.

Η Κέφαλος δεν έχει νερό,  με μειωμένη κατακόρυφα την τουριστική κίνηση και την κατανάλωση.

Με τρόμο αναρωτιόμαστε όλοι τι θα συνέβαινε αν υπήρχε 100% πληρότητα στην Κέφαλο.

Προφανώς θα έμενε η περιοχή χωρίς νερό, όπως το καλοκαίρι του 2014.

Οι πολίτες της Κεφάλου μπορούν πλέον να κάνουν τις συγκρίσεις με την προηγούμενη περίοδο.

Θα πρέπει να υπενθυμίσω σε όλους ότι την προηγούμενη περίοδο οι μοναδικές διακοπές στην υδροδότηση ήταν δύο ή τρεις φορές το χρόνο και σε ώρες μετά τα μεσάνυχτα και ως τα ξημερώματα.

Προβλήματα που υπήρχαν στην περιοχή της Τσιγγούρας και μόνο για το μήνα Αύγουστο, αντιμετωπίστηκαν  επιτυχώς με την τοποθέτηση πιεστικών συγκροτημάτων.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να δούμε τις αιτίες που έχουν δημιουργήσει αυτό το πρόβλημα:

1ον) Δεν υπήρξε σχεδιασμός για τη συντήρηση δεξαμενών και γεωτρήσεων κατά τους χειμερινούς μήνες, τα δύο τελευταία χρόνια.

2ον) Εγκαταλείφθηκε και έμεινε πίσω ο προγραμματισμός έργων της προηγούμενης δημοτικής αρχής και της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ. Υπενθυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή Κυρίτση παρέδωσε ενταγμένα έργα για ύδρευση και αποχέτευση, προϋπολογισμού 35,4 εκ. ευρώ  σε όλο το νησί.

Έργα ύδρευσης όπως:

-Η ανακατασκευή του υδατόπυργου.

-Ο τηλεέλεγχος 40 δεξαμενών και γεωτρήσεων στο Τρίγωνο ύψους 1,8εκ. ευρώ,

-Η μεταφορά νερού από γεωτρήσεις της ΔΕ Δικαίου ύψους 1 εκ. ευρώ,

-Οι μελέτες για 3 φράγματα χωρητικότητας 1.250.000 κυβικών μέτρων νερού μαζί με την κατασκευή δικτύων μεταφοράς 50 χιλιομέτρων που υποβλήθηκαν από τον Ιανουάριο του 2019 στο Υπουργείο Υποδομών.

3ον) Δεν υπάρχει καμία συνεργασία με την κοινότητα, προφανώς γιατί ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία ανήκουν στη Δύναμη Αλλαγής. Αυτή είναι η λογική του κ.Νικηταρά.  Ο Πρόεδρος της Δ.Κ Κεφάλου κ.Κοκαλάκης ζήτησε συνάντηση με τον σημερινό Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, εγγράφως από τις 20 Απριλίου, και έλαβε απάντηση στις 7 Ιουλίου.

4ον) Η δημοτική αρχή έτρεχε πανικόβλητη, τελευταία στιγμή και υπό την πίεση των προβλημάτων στην υδροδότηση της Κεφάλου για να αντιμετωπίσει την οριακή αυτή κατάσταση.

Στη δημοτική αρχή του κ.Νικηταρά απομένουν δύο χρόνια. Αυτό λίγο ενδιαφέρει τους πολίτες και τους επιχειρηματίες της Κεφάλου, που θέλουν να έχουν νερό.

Έστω και τώρα η δημοτική αρχή ας προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού έργων που βρήκε έτοιμο.

Τόσο εμείς όσο και οι άλλες παρατάξεις αλλά και η δημοτική κοινότητα Κεφάλου, θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια.’’

 

 

 497 total views,  5 views today