Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (5 Ιουνίου 2019) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά επτά αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:
• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, 29χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστογραφημένου διαβατηρίου, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ισπανία.
• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, δυο αλλοδαποί ηλικίας 17 και 30 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου και ταυτότητας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αυστρία.
• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 32, 34, 39 και 40 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Κω, συνοδεύοντας πέντε ανήλικα παιδία τους και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Τσεχία και την Ολλανδία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

 206 total views,  2 views today