Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν το τριήμερο (15-17 Ιουνίου 2019) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά (17) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:


• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου, ένας 22χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Καρπάθου και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, επτά αλλοδαποί (-5- άνδρες και -2- γυναίκα που συνόδευαν -2- παιδιά) ηλικίας από 26 έως 37 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ολλανδία και τη Γερμανία.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, ένας 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση κλεμμένου δελτίου ταυτότητας, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, οκτώ αλλοδαποί (-7- άνδρες και -1- γυναίκα) ηλικίας από 24 έως 41 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ισπανία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.