Μόνο με τροποποίηση  νόμου μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις προσλήψεις στη ΔΕΗ με βάση το κριτήριο της εντοπιότητας.

Όπως αποκαλύφθηκε προσφάτως με  το νόμο 4643/19  το συγκεκριμένο κριτήριο έχει καταργηθεί και ισχύει μόνο η μοριοδότηση.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε μιλώντας σήμερα στον Sky ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νότιας Ρόδου κ. Νίκος Ζαννετάκης.

«Κάναμε  συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο και είχαμε προγραμματίσει να εξετάσουμε το θέμα σε συνεργασία με τους βουλευτές του νομού. Δεν έχει γίνει αυτό ακόμη . Όμως με το νόμο  4643/19  έχει στην ουσία καταργηθεί το κριτήριο της εντοπιότητας σε ότι αφορά τις προσλήψεις εργαζομένων στη ΔΕΗ», δήλωσε στον Sky ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κατταβιάς   κ. Ζαννετάκης και πρόσθεσε πως λύση θα δοθεί μόνο με αλλαγή του νόμου.

Ο κ. Ζανετάκης τόνισε πως το κριτήριο της εντοπιότητας λαμβάνεται υπόψη στις προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου αλλά όχι στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη ΔΕΗ.

«Με το θέμα πρέπει να ασχοληθούν ζεστά οι βουλευτές του νομού. Είναι θέμα της κυβέρνησης πλέον και όχι δικό μας.  Στις προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου λαμβάνεται υπόψη το κριτήριο της εντοπιότητας. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού»,, τόνισε ο κ. Ζανεττάκης.

Στη ΔΕΗ  έχουν προσληφθεί δέκα άτομα με βάση το κριτήριο της εντοπιότητας.

Όμως άλλα δέκα άτομα είναι ακόμη σε αναμονή  για να προσληφθούν στη ΔΕΗ με αφορμή το κριτήριο της εντοπιότητας.

 162 total views,  2 views today