Με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις και με ελπιδοφόρα  μηνύματα για το μέλλον, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δύο διεθνείς ποδηλατικοί αγώνες επαγγελματιών, Ιnternational Rhodes Grand Prix  και  το International Tour of Rhodes, που διοργάνωσαν ο Πoδηλατικός Όμιλος ‘’Ροδήλιος’’ με την εταιρεία αθλητικών εκδηλώσεων Sports Tours Hellas, με συνδιοργανωτές το Δήμο Ρόδου, την Περιφέρεια  Ν. Αιγαίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και του ΕΟΤ.

Οι εν λόγω διοργανώσεις είναι οι κορυφαίες ποδηλατικές διοργανώσεις στην Ελλάδα σε επίπεδο επαγγελματιών ποδηλατών για το 2019,  συμμετείχαν 250 αθλητές από την Ευρώπη, όπως  οι εθνικές ομάδες Ελλάδος, Κύπρου και Τουρκίας και πραγματοποιούνται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με στόχο την ανάδειξη της Ρόδου ως ποδηλατικού προορισμού και για την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Ο Δήμος Ρόδου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) στήριξαν από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων.

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου που έδωσε το σύνθημα της έναρξης των αγώνων από την πλατεία Δημαρχείου.

Συγκεκριμένα συνεχάρη τους συντελεστές «της μεγάλης» όπως της χαρακτήρισε «γιορτής του αθλητισμού που φιλοξενεί το νησί μας και ιδιαίτερα τον εμπνευστή της ιδέας για τη διοργάνωση των αγώνων Πρόεδρο του Ροδήλιο Γιάννη Παπασταματάκη» και συμπλήρωσε. «Έγιναν αρκετά μεγάλες κοινές προσπάθειες τα τρία τελευταία χρόνια, σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερα στο χώρο του ποδηλάτου.

Η Ρόδος φιλοξένησε με επιτυχία μεταξύ άλλων έναν ακόμη διεθνή αγώνα και αυτό φανερώνει την τεχνογνωσία που διαθέτουμε ως νησί την αρτιότητα των προσπαθειών, αλλά και τη πρόθεση μας να το αναδείξουμε περισσότερο, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς μεγάλων αθλητικών γεγονότων».

Η εκκίνηση των αγώνων, δόθηκε  στην Πλατεία Δημαρχείου, ο τεματιμός και οι απονομές στις Κοινότητες Μαριτσών,  Κοσκινού και Ρόδο,   ενώ η παρουσίαση των συμμετεχόντων ομάδων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Μαρτίου στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου.

 

 682 total views,  2 views today