Γράφει ο Σάββας Πεταλάς

Όπως έγραψε ένας φίλος έφυγε ο μεγαλύτερος όλων των εν ζωή Ελλήνων του 21 αιώνα.  Ο μουσικός πατέρας όλων των Ελλήνων από αριστερά έως τα δεξιά. Μία προσωπικότητα τόσο οικεία μουσικά που όλοι τον προσφωνούσαν με το μικρό του όνομα. Η μουσική του παρακαταθήκη είναι γνωστή σε όλους και πρέπει να είναι κάποιος άμουσος η εμπαθής για να μην υποκλιθεί στην παγκοσμίου εμβέλειας μουσική διάνοια του Μίκη.

Όμως η εθνική και πολιτική  παρακαταθήκη  του Μίκη ήταν η τελευταία δημόσια εμφάνιση και ομιλία του για την Μακεδονία μας.

Μια ομιλία που ένωσε τον πατριωτικό χώρο και τους Έλληνες που αγαπούν την πατρίδα πέρα και έξω από κόμματα και πολιτικές σκοπιμότητες.

Μια ομιλία που θα εμπνέει τους πατριώτες από την αριστερά έως την δεξιά.Μια ομιλία ορόσημο  απέναντι στον εθνομηδενιστικόαριστεροδέξιο φασισμό των πολιτικών και οικονομικών  ελίτ του Αθηνοκεντρικού μορφώματος.

Όλων αυτών που βρίσκονται σε όλα τα κόμματα της Βουλής και συνιστούν την οριζόντια παράταξη εκπροσώπησης των γεωστρατηγικών σχεδιασμών της ιστορικά αμετανόητης Γερμανικής ελίτ.

Αυτών  που βάλθηκαν να μας στερήσουν την ιστορία μας και να μας αφελληνίσουν.

Ο Μίκης έδωσε την απάντηση σε όλους αυτούς απευθυνόμενος ενωτικά  στα εκατομμύρια συγκεντρωμένων και τηλεθεατών παρά τον πόλεμο λάσπης που δέχτηκε για την νοητική του ικανότητα λόγω ηλικίας.

Η γνώριμη φωνή του Μίκη που μετέδωσε την πατριωτική σπίθα στις ψυχές όλων των Ελλήνων.

Μία φωνή αγάπης προς την πατρίδα και τον Ελληνικό Λαό, που υπερέβη την λυσσώδη αντίδραση ενός ολόκληρου συστήματος των Αθηναϊκών  διαπλεκόμενων ΜΜΕ που δεν μετέδωσαν τον ιστορικό λόγο του Μίκη.

Ένα φλογερό  λόγο που θα εμπνέει τους Έλληνες και θα στοιχειώνει με εφιάλτες τους φανερούς και κρυφούς υποστηρικτές όχι μόνο της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και της υποχωρητικότητας έναντι του τουρκικού ισλαμοφασισμού.

Ο Μίκης σώπασε. Πλέον θα μιλάνε για αυτόν τα μουσικά του έργα, οι πράξεις του και η φιλοπατρία του τελευταίου δημόσιου λόγου του.

Μίκη …. Σώπα όπου να ναι θα σημάνουν οι Καμπάνες…..

ΥΓ.

Η πύρινη ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στις 4 Φεβρουαρίου του 2018.

 

 

 229 total views,  2 views today