Θα προχωρήσουν στην εγκατάσταση POS οι αυτοκινητιστές που δραστηριοποιούνται στη Ρόδο αν τελικά ληφθεί απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών .

« Μέχρι στιγμής δεν έχει  ληφθεί η οριστική απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών. Σε μας δεν έχει φθάσει ακόμη τίποτε τέτοιο. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο  μας», δήλωσε στο skyrodos.gr o αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί κ. Γιάννης Ισκάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών προχωράει στην επέκταση της υποχρέωσης εγκατάστασης POSκαι σε άλλα επαγγέλματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική απόφαση θα εκδοθεί μέχρι τα τέλη του έτους και οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν πρέπει σε διάστημα τριών μηνών να εγκαταστήσουν αυτόματα μηχανήματα (POS) για συναλλαγές με κάρτες.

Στις συζητήσεις που διενεργούνται στο υπουργείο Οικονομικών έχουν εξετασθεί διάφορα σενάρια για το ποιοι κλάδοι θα ενταχθούν και αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το μέτρο πρέπει να επεκταθεί στα ταξί και στα περίπτερα μεταξύ άλλων.

«Αν τελικά καταλήξουν εμείς θα πρέπει να εφαρμόσουμε την απόφαση και θα εγκαταστήσουμε POSστα ταξί όσο δύσκολο και αν φαντάζει», είπε ο κ. Ισκάς.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της  «Καθημερινής», σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες έτσι ώστε μέχρι την εκπνοή του πρώτο τριμήνου να έχουν διασυνδεθεί οι ταμειακές μηχανές με τα POS.

Αμέσως μετά τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει στη δημιουργία συστημάτων που χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες της Ε.Ε. με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται η δημιουργία κλειστού κυκλώματος διαβίβασης των συναλλαγών των επιχειρήσεων on line μέσω Διαδικτύου, τη στιγμή που πραγματοποιείται η συναλλαγή. Το σύστημα θα έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές, από τις οποίες δεν θα μπορεί να παρέμβει κανείς.

 468 total views,  2 views today