Με παρέμβαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως λύνεται το πρόβλημα με την απουσία δασκάλου από το δημοτικό σχολείο του Καστελόριζου.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Παιδείας κανένας εκπαιδευτικός δεν είχε δηλώσει την προτίμησή του να υπηρετήσει στο συγκεκριμένο σχολείο και γι αυτό η θέση είχε μείνει κενή στο Καστελόριζο. Γι αυτό και μετέβη στο νησί ένας δάσκαλος με απόσπαση από την Χάλκη και ήδη έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη τριών αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα προέκυψε χθες μετά τον αγιασμό στα σχολεία και ύστερα από καταγγελία για το ότι δεν υπάρχει κανένας δάσκαλος στο Δημοτικό σχολείο στο Καστελόριζο, στην οποία προχώρησε η κάτοικος και λυκειάρχης, κ. Μπέτυ Μούζακ μιλώντας στο ραδιόφωνο του Realfm 97,8.

Η παρέμβαση του Βασίλη Υψηλάντη

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης μετά την ενημέρωση που είχε σχετικά με τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο δημοτικό σχολείο Μεγίστης, επικοινώνησε με το γραφείο της Υπουργού Παιδείας και ζήτησε την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων των δασκάλων. Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου έλαβε διαβεβαιώσεις για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος στο ακριτικό μας νησί.

Πηγή: iefimerida.gr

 1,026 total views,  2 views today