Την ώρα που η Δανία και η Ισλανδία κινδυνεύουν να βρεθούν άμεσα στη λίστα καραντίνας του Ην. Βασιλείου, υπάρχουν ανησυχίες ότι και η Ελλάδα στο σύνολό της ενδέχεται να προστεθεί στους «κόκκινους» προορισμούς για τους Βρετανούς καθώς ο ρυθμός κρουσμάτων υπερέβη το όριο των 20 την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Telegraph, παρότι ορισμένα ελληνικά νησιά βρίσκονται ήδη στην απαγορευτική ταξιδιωτική λίστα της Αγγλίας και της Ουαλίας, η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας ενδέχεται να αποτελέσει λόγο για αποκλεισμό της χώρας μας στο σύνολό της, κάτι που έχει ήδη κάνει η Σκωτία.

Οι αλλαγές στη λίστα αερογεφυρων του Ην. Βασιλείου πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα από τον υπουργός Μεταφορών, Grant Shapps, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης για την πολιτική καραντίνας.

Τα στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων δείχνουν ότι ο ρυθμός κρουσμάτων στη Δανία έχει ανέβει στα 56 ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε 7 ημέρες, ενώ η Ισλανδία βρίσκεται στα 69, ξεπερνώντας το όριο των 20 που έχει θέσει η βρετανική κυβέρνηση.

 1,233 total views,  2 views today