Κύκλο ερευνών έχει αρχίσει η Αστυνομία μετά την καταγγελία από το εμβολιαστικό κέντρο της Κω ότι χάθηκε ένα φιαλίδιο από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της εταιρείας Pfizer, που αντιστοιχεί σε 6 δόσεις.

Συγκεκριμένα η υπεύθυνη του εμβολιαστικού κέντρου στο νησί μαζί με την γιατρό του νοσοκομείου ειδοποίησαν τις Αρχές ότι κάποιος αφαίρεσε το φιαλίδιο. Οι αστυνομικές αρχές του νησιού πήραν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Είναι η δεύτερη φορά που παρουσιάζεται περιστατικό με φιαλίδιο εμβολίου που χάθηκε στην Κω, ενώ και πριν από περίπου ένα μήνα χάθηκε ένα ακόμη σε εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι.

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω Μαρία Φρατζάκη, δήλωσε στο σταθμό μας ότι το θέμα ερευνάται, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν αναθέσει στα ήδη επιβαρυμένα Νοσοκομεία με υποστελεχωμένο προσωπικό επιπλέον υποχρεώσεις, προσπαθώντας να ανταπεξέλθουν στο καθήκον.

Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων στην Κω το τελευταίο διάστημα, η Πρόεδρος του ΙΣΚ υποστήριξε ότι έχουν χαλαρώσει τα μέτρα από την τοπική κοινωνία, αλλά και στα ταξίδια εκτός Κω από τους κατοίκους του νησιού για ιατρικούς -κυρίως – λόγους, για προβλήματα που δεν ήταν επείγοντα.

 301 total views,  2 views today