Καθησυχαστικός ως προς την επάρκεια τροφίμων και καταναλωτικών αγαθών στην αγορά της Ρόδου, αλλά και γενικότερα της Δωδεκανήσου ήταν ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου, μιλώντας στον SKY.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΔ είπε ότι παρατηρείται μικρή αύξηση της αγοραστικής κίνησης στα super market της περιοχής μας τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο προέτρεψε τους καταναλωτές να μην πανικοβάλλονται, γιατί δε συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Όπως είπε, οι όποιες πρόσκαιρες τεχνητές ελλείψεις παρατηρούνται στα αντισηπτικά υγρά, άμεσα αποκαθίστανται. Όπως διαπιστώσαμε σε super market της πόλης, πριν από μία ώρα, ήδη οι καταναλωτές έχουν αδειάσει τα ράφια (!) σε οτιδήποτε αντισηπτικά, απολυμαντικά, υγρά μαντηλάκια και οινόπνευμα, αφού τα αγόρασαν με μεγάλες ποσότητες.

Ο κ. Πάππου αναφέρθηκε και στην τήρηση των προληπτικών μέτρων υγιεινής για την ασφάλεια των εργαζομένων και την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων.

ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος κατήγγειλε μιλώντας στον SKY το γεγονός ότι ορισμένες επιχειρήσεις super market, διαπιστώθηκε ότι δε λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους, μετά από αυτοψία που έκαναν στελέχη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Παράλληλα πρόσθεσε ότι παρατηρήθηκαν και μεμονωμένες περιπτώσεις εκμετάλλευσης των εργαζομένων από την εργοδοσία.

Σημειώνεται ότι το Εργατικό Κέντρο Ρόδου με επιστολή του προς το ΕΒΕΔ, το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και τον Εμπορικό Σύλλογο έχει ζητήσει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους από τις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας για τον περιορισμό της πιθανότητας εξάπλωσης της επιδημίας του κορωναϊού και λόγω του ότι συναναστρέφονται με πολύ κόσμο.

 498 total views,  2 views today