Από το Δήμο της Ηρωικής Νήσου Κάσου εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου σχετικά με την άδεια παραγωγής για υβριδικό σταθμό στο νησί:

Πριν από λίγες μέρες, ενημερωθήκαμε για την έκδοση της υπ’ αριθμό 406/2020 άδειας παραγωγής για υβριδικό σταθμό εγγυημένης ισχύος 4 MW, αποτελούμενο από αιολικό πάρκο και αναστρέψιμο υδροηλεκτρικό στη Νήσο Κάσο, για λογαριασμό της εταιρείας «Ενεργειακά Ηλεκτρομηχανολογικά Έργα Α.Ε.» με διακριτικό τίτλο «ΕΝΕΤ Α.Ε.» της οποίας Πρόεδρος  είναι ο Ηλίας Σπανός.

Η δημιουργία του εν λόγω υβριδικού σταθμού παρουσιάστηκε αναλυτικά στο Αναπτυξιακό συνέδριο του Δήμου μας το 2011 και η πλήρης εργασία των καθηγητών του ΤΕΙ Κρήτης περιλαμβάνεται στην έκδοση  ΚΑΣΙΑΚΑ (τόμος Α΄).

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο έργο, που θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη, ιδιαίτερα για την Κάσο, όπως είναι η επίλυση του θέματος της ενεργειακής επάρκειας στο νησί, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και γενικότερα η ενίσχυση της οικονομίας του νησιού.

Επειδή βρισκόμαστε μόνο στην αρχή της υλοποίησης αυτού του έργου, ο Δήμος μας θα σταθεί αρωγός στην όλη διαδικασία, με γνώμονα την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για το νησί μας. Άλλωστε μετά ένα χρονικό διάστημα η όλη αυτή επένδυση θα παρέλθει στην δικαιοδοσία του, για ότι σημαντικό αυτό συνεπάγεται για τον Δήμο γενικότερα και τους Κασιώτες ειδικότερα.

 3,453 total views,  4 views today