ΑΠΟ ΤΟ PRONEWS.GR

Με τη λέξη «δηλώνω» – αντί για «ορκίζομαι» και χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων στελεχών της κυβέρνησης.

Δυστυχώς πρόκειται για άθεους υπουργούς οι οποίοι θέλουν με την κίνησή τους αυτή να το δηλώσουν κιόλας σε έναν λαό ο οποίος παρά την παρακμή του ακόμα είναι πιστός στην Ορθοδοξία και στο Θείο γενικότερα

Δεν αλλάζει τίποτα στην κυβέρνηση Τσίπρα  με Δραγασάκη και Βίτσα, σχολιάζει ο διεθνής Τύπος αναφερόμενος στον περιορισμένο ανασχηματισμό που ανακοίνωσε χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών έγινε λίγο μετά τις 12:30 στο Προεδρικό Μέγαρο.Έγινε χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας, αφού τα νέα μέλη της κυβέρνησης ορκίστηκαν πολιτικά και όχι θρησκευτικά.

Τα νέα μέλη της κυβέρνησης βρέθηκαν ενώπιον του Προκόπη Παυλόπουλου είναι ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Φώτης Κουβέλης, ο Δημήτρης Βίτσας, η Μερόπη Τζούφη, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Κωνσταντίνος Στρατής. Αντί για «ορκίζομαι», θα πουν «δηλώνω».

Όλες οι αλλαγές

Αναλυτικά οι αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος που ανακοινώθηκαν:

– Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος παραμένει και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

– Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα, ο Δημήτρης Βίτσας.

– Τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης.

– Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

– Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος.

– Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Κωνσταντίνος Στρατής.

Μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό, τα νέα μέλη της Κυβέρνησης αναμένεται να ορκιστούν σήμερα στις 12.30 ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να αναλάβουν άμεσα τα καθήκοντά τους.

Η γενική εκτίμηση πάντως για τον ανασχηματισμό, ο οποίος προέκυψε μετά το σκάνδαλο του επιδόματος ενοικίου, που κόστισε την απομάκρυνση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της Ράνιας Αντωνοπούλου, είναι ότι περιορίζεται σε διορθωτικές κινήσεις, αποφεύγοντας να ξαναμοιράσει την τράπουλα και να προχωρήσει σε ανατροπές, ακόμη και σε τομείς και υπουργεία που ήταν εμφανώς προβληματικά εδώ και καιρό.

Είναι εμφανές ότι ο ανασχηματισμός δεν εκπέμπει κάποιο ιδιαίτερο πολιτικό μήνυμα, καθώς πρόκειται περισσότερο για τη διευθέτηση των άμεσων προβλημάτων, που δημιούργησε η ιστορία με το «χρυσό ζεύγος», παρά μία δυναμική πρωτοβουλία ώθησης του κυβερνητικού έργου.

Η κυβέρνηση αυτή θα πορευτεί μέχρι τις εκλογές του 2019 με πιθανότερο μήνα διεξαγωγής τον Μάιο.

Tα βιογραφικά των νέων προσώπων της κυβέρνησης
Όπως ανακοίνωσε εχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, τα νέα πρόσωπα του ανασχηματισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ο Φώτης Κουβέλης που αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, η Μερόπη Τζούφη ως υφυπουργός Παιδείας, ο Αθανάσιος Ηλιόπουλος, νέος υφυπουργός Εργασίας και ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα είναι ο Κωνσταντίνος Στρατής.

ΑΠΟ ΤΟ pronews.gr

 274 total views,  2 views today