Άλλοι δύο Ροδίτες βρήκαν το θάνατο από θερμοπληξία στο νοσοκομείο της Ρόδου.Το γεγονός επιβεβαίωσε στο skyrodos.gr o διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης.

Να σημειωθεί πως ευάλωτοι στον καύσωνα είναι η ηλικιωμένοι τα μωρά και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Επίσης χθες υπήρξε και θάνατος από κορονοϊό άνθρωπου μεγάλης ηλικίας που δεν άντεξε τις επιπλοκές της νόσου.

Να σημειωθεί, πως χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 121 νέα κρούσματα κορονοϊού για τη Ρόδο γεγονός που δημιουργεί τοπικά μεγάλη ανησυχία.

Σε ερώτηση για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού ο κ. Ρουμάνης δήλωσε:

«Όλοι ανησυχούν από την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Θα πρέπει, να  ευαισθητοποιηθούν οι συμπολίτες μας και να κάνουν το εμβόλιο. Επίσης να τηρούν χωρίς ουδεμία παρέκκλιση, τα μέτρα προστασίας δηλαδή να τηρούν αποστάσεις να χρησιμοποιούν αντισηπτικά και να φορούν μάσκες».

Ο κ. Ρουμάνης τόνισε, πως έχει κατεβεί  και η μέση ηλικία των νοσούντων από κορονοϊό γεγόνος που δείχνει την εξέλιξη σε ότι αφορά τη μετάδοση της νόσου στο νησί.

Στην κλινική που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου, νοσηλεύονται ήδη 32 άτομα αριθμός αρκετά μεγάλος, αφού οι δυνατότητες του ΓΝΡ δεν είναι ανεξάντλητες.

Αδύνατη η μεταφορά γυναίκας σε νοσοκομείο αναφοράς

Διασωληνωμένη νοσηλεύεται μια γυναίκα, που θα πρέπει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα ή σε άλλη περιοχή της χώρας.

Ωστόσο δεν μπορεί να γίνει η μεταφορά γιατί είναι αδύνατο  να τοποθετηθεί στην ειδική κάψουλα επειδή διαθέτει κάποια κιλά παραπάνω. Οι γιατροί προσπαθούν εδώ και ημέρες να βρουν λύση για να μεταφερθεί η γυναίκα σε νοσοκομείο αναφοράς.

Δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα

Τα προβλήματα υποστελέχωσης του νοσοκομείου Ρόδου παραμένουν άλυτα.

Το αναισθησιολογικό τμήμα έχει μείνει μόνο με ένα γιατρό και τους ειδικευόμενους.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι να μην γίνονται τα τακτικά  χειρουργεία παρά μόνο τα επείγοντα γιατί δεν είναι δυνατό χωρίς αναισθησιολόγο.

Λύση αλλά όχι μόνιμη θα δοθεί με τη μεταφορά αναισθησιολόγου από άλλο  νοσοκομείο στη Ρόδο όπως αναφέρθηκε στο skyrodos.gr

 

 

 

 4,563 total views,  5 views today