Αντίδραση από τον Β. Κινούς: Αν δεν καταγγέλλουμε τα προβλήματα, γινόμαστε τα παπαγαλάκια μίας ανίκανης εξουσίας

561

Άμεση ήταν η απάντηση από τον ιατρό και πρώην Πρόεδρο των Νοσοκομειακών Ιατρών Ρόδου Β. Κινούς, μετά την αναφορά στο πρόσωπό του από τον συνάδελφό του ιατρό του ΕΚΑΒ/αναισθησιολόγο Σάββα Καραταπάνη, ταυτιζόμενος με τις θέσεις της Πολύμνιας Γαλανού.

Ο κ. Καραταπάνης ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του στην επίμαχη παράγραφο για τον κ. Κινούς: “Μάλιστα οι δημόσιες ενστάσεις του κ. Β. Κινούς στο κατά πόσο έχει δικαίωμα να κάνει αυτές τις δηλώσεις (η Π.Γαλανού) είναι τουλάχιστον ατυχείς και αντιδεοντολογικές. Ο ίδιος δεν νομιμοποιείται να σχολιάζει δημόσια τις θέσεις της εκλεγμένης προέδρου και να την εγκαλεί. Θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, αφού παλαιότερα διετέλεσε Πρόεδρος αλλά οι γιατροί του Νοσοκομείου τον καταψήφισαν στις τελευταίες αρχαιρεσίες του Συλλόγου. (Είχα την τιμή να είμαι και εγώ Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών για δυο θητείες και γνωρίζω πολύ καλά τον τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου).

Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κ. Κινούς που τονίζει σε ανακοίνωσή του τα εξής:

Δυστυχώς αναγκάζομαι να επανέλθω μετά τις δηλώσεις του Σάββα Καραταπάνη που αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου δημοσίως. Δεν μπορώ να εξηγήσω πραγματικά πως ξαφνικά θεωρούμε ότι για όλα τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας φταίνε οι γιατροί που έχουν πελατειακές σχέσεις…όπως διατείνεται…και οι οποίοι πιέζουν τους άμοιρους αναισθησιολόγους εξαναγκάζοντας τους σε παραίτηση.

Εάν ήταν αυτό το μεγάλο πρόβλημα, γιατί έπρεπε κάποιος να περιμένει πάνω από 10 χρόνια για να το καταγγείλει…

Εάν είχε αδιάσειστα στοιχεία γιατί δεν πήγε να τα καταθέσει στον Εισαγγελέα η το λιγότερο να ενημερώσει την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Εάν πραγματικά ενημέρωσε κάποιον από τα θεσμικά όργανα, τότε να δημοσιοποιήσει τις αποδείξεις εάν υπάρχουν για του λόγου το αληθές.

Δυστυχώς προσπαθούμε να πετάξουμε τη μπάλα στην εξέδρα γιατί πρέπει με κάποιο τρόπο να υπάρξει δικαιολογία για τη συστηματική απαξίωση του ΕΣΥ την αποψίλωση του από γιατρούς και νοσηλευτές κυρίως στην περιφέρεια.

Όλα τα τμήματα σχεδόν έχουν σοβαρά προβλήματα στελέχωσης και όχι μόνο το Αναισθησιολογικό μήπως και στα υπόλοιπα φταίνε οι πελατειακές σχέσεις!!!

Είναι μία εύκολη δικαιολογία για να καλύψουμε τους χιλιάδες νέους γιατρούς που η χώρα ανάγκασε σε μετανάστευση..που συνεχίζει να αμείβει τους ελάχιστους εναπομείναντες με τους χαμηλότερους σχεδόν  μισθούς στην Ευρώπη…που δεν εφαρμόζει χρόνια τώρα την δικαστική απόφαση για επαναφορά του μισθολογίου μας  σε επίπεδα 2012…που δεν δίνει κίνητρα για τις απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές…που προσπαθεί να κρατήσει τους γιατρούς που υπηρετούν μέχρι τα βαθιά γεράματα….που δεν σκέφτεται την επιστημονική εξέλιξη των γιατρών της Περιφέρειας…που τούς εξοντώνει σε συνεχόμενες εφημερίες..που τους αναγκάζει να εργάζονται χωρίς άδεια και ρεπό…που είναι αναγκασμένοι να αναλάβουν όλα τα έξοδα για να προστατέψουν τον εαυτό τους εαν συμβεί ιατρικό λάθος από την παρατεταμένη εξάντληση…

Εάν λοιπόν δεν καταγγέλλουμε τα πραγματικά προβλήματα γινόμαστε … τα  παπαγαλάκια μίας ανίκανης εξουσίας.