Άνοιγμα στις τουριστικές αγορές του Κατάρ και των ΗΠΑ θα κάνει ο ΠΡΟΤΟΥΡ

139

Άνοιγμα στις τουριστικές αγορές του Κατάρ και των ΗΠΑ θα κάνει προσεχώς ο  ΠΡΟΤΟΥΡ όπως δήλωσε στον Sky ο διευθυντής του Οργανισμού κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης.

Η συνέντευξή ξεκίνησε από  την παρουσία της Ρόδου  στο Dubai.

«Στο Dubai  είχαμε συνάντηση με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους.  Aναδείξαμε τι μπορεί κάποιος να κάνει  στη Ρόδο.  Συναντήσαμε ανθρώπους ακόμη και Έλληνες  που έχουν τουριστικά  πρακτορεία και διαπιστώσαμε πως υπάρχει ενδιαφέρον για το νησί μας και τις ειδικές μορφές τουρισμού .  Είχαμε  αρκετό ενημερωτικό υλικό σε αντίθεση με άλλε περιοχές που ήταν φτωχές  και σε αυτό» , τόνισε ο κ. Τσιλιγκίρης.

Ωστόσο για να έχουμε αρκετές αφίξεις από το Dubai όπως τόνισε ο κ.Τσιλιγκίρης θα πρέπει να υπάρχει αεροπορική σύνδεση.

«Ένα μεγάλο θέμα  είναι η αεροπορική σύνδεση. Κάναμε μια κουβέντα με τουριστικούς φορείς εκεί αλλά όλα αυτά θέλουν πολύ δουλειά. Θα έχουμε επικοινωνία και με αεροπορικές εταιρείες», τόνισε.

“Στα σχέδια μας είναι το άνοιγμα στις τουριστικές αγορές του Κατάρ και των ΗΠΑ καθώς το κλίμα εκεί είναι θετικό . Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει τον προσεχή Νοέμβριο θα παρουσιάσουμε τη Ρόδο  στο Λάς Βέγκας και τη Νέα Υόρκη”, δήλωσε ο κ. Τσιλιγκίρης.

Σε ερώτηση για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν ο κ. Τσιλιγκίρης δήλωσε πως χρειάζεται  σχέδιο πρόγραμμα και συνεργασία.

«Η επιμήκυνση της σεζόν είναι δύσκολο εγχείρημα.  Θέλει πρόγραμμα σχέδιο συνεργασία από όλους καθώς και  οι αντίστοιχες αεροπορικές συνδέσεις. Ο ΠΡΟΤΟΥΡ είναι ανοικτός σε κάθε συνεργασία και βοήθεια», τόνισε ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ.

Επίσης το ζητούμενο είναι όπως τόνισε να υπάρχουν περισσότεροι τουρίστες τις περιόδους μη αιχμής δηλαδή στην αρχή και το τέλος της σεζόν και το δίμηνο Ιουλίου Αυγούστου ποιοτικότεροι δηλαδή υψηλού οικονομικού εισοδήματος.