Να παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία ζήτησε, κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο της Καλύμνου με αίτημα του προς το υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, οι σχολικές μονάδες άνοιξαν κανονικά στο νησί, με προσέλευση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μαθητών, όπως δήλωσε στον sky ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Μπάμπης Ψαρράς.

Μάλιστα παρέμβαση για το θέμα της Καλύμνου προς την υπουργό Παιδείας, συντασσόμενος και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού, έκανε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, ζητώντας την παράταση αναστολής λειτουργίας των σχολείων, με δεδομένο ότι μετά την πρόσφατη τοπική έξαρση κρουσμάτων, το νησί βρίσκεται σε καθεστώς σκληρού lock down έως τις 18 Ιανουαρίου.

Στους Λειψούς, μετά την αναστάτωση που υπήρξε με τα υποτιθέμενα μαζικά κρούσματα κορωνοϊού τα τελευταία 24ωρα, κρίθηκε επιβεβλημένο να παραμείνει σήμερα προληπτικά κλειστό το σχολείο για τους μαθητές, ενώ από αύριο θα επαναλειτουργήσει κανονικά. “Αποφασίσθηκε οι μαθητές να μην πάνε σήμερα στο σχολείο μετά από την ανησυχία που υπήρξε, οι εκπαιδευτικοί όμως ήταν κανονικά στο πόστο τους”, είπε σχετικά ο κ. Ψαρράς.

 704 total views,  2 views today