Από τους πρώτους υγειονομικούς που εμβολιάσθηκαν σήμερα νωρίς το πρωί στο Νοσοκομείο της Κω ήταν και ο Έπαρχος Κω-Νισύρου, γιατρός Γιάννης Καμπανής.

Ο ίδιος λίγα λεπτά αργότερα μιλώντας στον sky τόνισε ότι με την έναρξη των εμβολιασμών στο νησί της Κω «Το σχέδιο «Ελευθερία» ξεκίνησε και στο νησί του Ιπποκράτη. Ο πρώτος εμβολιασμός είναι γεγονός! Είναι υποχρέωση όλων μας να εμβολιαστούμε θωρακίζοντας την υγεία μας και την κοινωνία μας».

Με βάση το σχεδιασμό σήμερα και αύριο προβλέπεται να εμβολιασθούν 70 υγειονομικοί υπάλληλοι στο Νοσοκομείο της Κω.

«Δεν αισθάνθηκα τίποτα. Καμία παρενέργεια, τίποτα το περίεργο. Θεωρώ ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν υγειονομικοί που δε θέλουν να εμβολιασθούν. Μάλλον λάθος επάγγελμα διάλεξαν να γίνουν γιατροί ή νοσηλευτές», είπε χαρακτηριστικά, προτρέποντάς τους να αναθεωρήσουν και να ενημερωθούν σωστά για να προστατευθούν τόσο οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, όσο και η κοινωνία. Υπογράμμισε δε ότι το ποσοστό των γιατρών που δήλωσε πως θα εμβολιασθεί είναι άνω του 80%, ενώ χαμηλό είναι το ποσοστό, σχεδόν το 50% του λοιπού προσωπικού, νοσηλευτές, διοικητικοί κλπ. που είναι θετικοί στο να κάνουν το εμβόλιο.

Μάλιστα ο κ. Καμπανής πρόσθεσε ότι στο νησί του Ιπποκράτη, τα δύο εμβολιαστικά κέντρα δεν επαρκούν και θα πρέπει ν’ αυξηθούν για να προχωρήσει ταχύτερα η διαδικασία.

 1,055 total views,  4 views today